loader
menu

L'Ajuntament no deixa fer la xerrada de Sala i Martín al Metropol perquè la petició es va fer fora de temps

Sergi Casado Ciutat > Política dimarts, 09 de juliol de 2013

Segur que hi haurà molts tarragonins i tarragonines que es quedaran sense poder escoltar el prestigiós economista Xavier Sala i Martín. Participarà demà dimecres 10 de juliol, a les vuit del vespre, en un conferència organitzada per Òmnium Cultural del Tarragonès i l'Assemblea Nacional, titulada "L'hora dels adéus?", i que se celebrarà finalment al Col·legi d'Advocats i Farmacèutics. La sala d'actes té una capacitat per a unes tres-centes persones; un aforament insuficient tenint en compte que només a Valls va reunir prop de vuit-centes persones.

La façana del Teatre Metropol. / circdetarragona.com

Els organitzadors havien fet la previsió de portar l'economista mediàtic cap a finals d'any, però fruit d'un darrer canvi de plans, Sala i Martín estava disponible aquests dies. Un cop assabentats, es van adreçar d'urgència a l'Ajuntament de Tarragona per demanar el Teatre Metropol en lloguer. La resposta del consistori va ser negativa, emparant-se en què la sol·icitud havia estat tramitada fora de termini i que, per tant, no hi havia dies suficients per tramitar la petició. Segons les ordenances, llogar el teatre de la Rambla Nova costa un mínim de 790 euros i 1.190 euros.

L'organització no ha volgut fer cap crítica perquè és conscient que va fer la demanda fora de temps, i més, tenint en compte que en el ple d'aquest mes el consistori votarà la moció perquè l'Ajuntament s'adhereixi a l'Associació de Municipis per la Independència. La causa ja ha reunit més de 10.000 signatures, en un acte, casualment, al Metropol, fa just una setmana.

Ara, però, la burocràcia i, també, la legalitat ha impedit que una de les veus més legitimades dins del panorama econòmic català pugui reunir més tarragonins interessats en escoltar les seves tesis.

L'ANC i Òmnium Cultural ja es van quedar sense poder utilitzar el terrat del Teatre Tarragona per gravar el vídeo i fer les fotos de l'encesa de la Flama per la Independència, tot just fa dues setmanes. Tot i que els organitzadors comptaven amb el vistiplau "verbal" de l'àrea de Cultura, a darrera hora, se'n van desdir perquè, en aquest cas, no havien entrat la petició via registre oficial.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar