loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

TGN fa cua per pagar als nous parquímetres

Sergi Casado Ciutat > Mobilitat dimarts, 09 de juliol de 2013

Fer cua per pagar no és cap novetat. Tothom ho ha fet, ja sigui per comprar una entrada a un concert, a l'Ajuntament per fer front a les taxes o al supermercat, per posar alguns exemples. Ara bé, haver de demanar tanda per pagar en un parquímetre ja resulta una mica surrealista. Això és el que està passant durant aquests dies a Tarragona, arran de la instal·lació dels nous aparells dispensadors de tiquets. L'empresa d'Aparcaments els està repartint per tota la ciutat, tot i que, de moment, més que facilitats als usuaris, l'únic que estan donant són maldecaps.

Gent fent cua davant del nou parquímetre instal·lat al passeig Sant Antoni. / circdetarragona.com

Diversos testimonis han explicat al Circ algunes de les complicacions amb que han topat a l'hora d'intentar fer l'acció de pagar, com ara ordres poc precises i intel·ligibles, o que la màquina torni a l'inici sense que s'hagi tocat cap botó. Un cop feta la comprovació, tal com s'observa en la imatge, el procés lent i, de vegades, incomprensible, de les noves màquines desesperen a molts conductors, alguns dels quals opten per buscar un nou aparell. Un ciutadà anònim, amb targeta de resident, explica que li van cobrar tot el que tenia de dipòsit a la targeta quan l'únic que pretenia era obtenir un tiquet de 0,40 cèntims. Un altre, assegura que, de nit, els nous parquímetres tenen poca llum i quan, al cap d'uns segons de no prémer cap botó l'aparell s'apaga, torna al principi de l'operació.

Des de l'empresa d'Aparcaments, la presidenta i també regidora de Mobilitat, Begoña Floria, admet que potser sí poden anar una mica més lents, però n'argumenta els motius: "Potser tenen més incomoditat perquè sempre cal introduir la matrícula, però ens permetran noves prestacions amb altres serveis". Afegeix que, de moment, "totes les incidències estan resoltes", i que just al costat dels parquímetres, hi apareix un número de telèfon directe amb una persona que atèn dubtes.

Tot i que encara no estan configurats, els nous parquímetres adquirits permetran fer el pagament a través dels telèfons mòbils d'última generació, els Smartphones. Actualment, només es pot pagar en efectiu i amb targeta de crèdit, encara que en aquesta modalitat també es van detectar alguns problemes, i que ja estan solucionats.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar