loader
menu

L'Ajuntament vol tornar a contractar, com a metge, l'ex gerent de Serveis Socials

Sergi Casado Ciutat > Política dimecres, 10 de juliol de 2013

L'Ajuntament de Tarragona té previst crear una plaça de metge amb nom i cognom ja assenyalats. El beneficiari serà l'ex gerent de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS), Antonio Muñoz, qui va dimitir el passat 7 de maig arran de l'escàndol provocat per pressumptes contractacions il·legals durant l'any 2011. Tot i que, com va anunciar l'Ajuntament en un comunicat oficial, l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, havia acceptat la renúncia al càrrec de Muñoz, la realitat és que l'antic responsable oficial de l'IMSS continua deixant-se hores dins dels despatxos municipals perquè continua cobrant el seu sou i està donat d'alta a la Seguretat Social.

De fet, la regidora de l'Àrea de serveis a la Persona i responsable política de l'IMSS, Victòria Pelegrín, va assegurar, durant el balanç del mandat que el cessament oficial del gerent encara s'havia de fer perquè havia de passar pel plenari municipal. Tot apunta que serà el proper 19 de juliol; una data en què també es preveu que es donarà el vistiplau al nomenament d'Estela Piñol com a nova gerent de l'ens muncipal.

En la mateixa sessió plenària també és previst que es porti a votació la creació d'una plaça de metge dins de l'administració municipal, i que tot sembla indicar que serà per a Muñoz. Fins ara, però, el consistori no prestava el servei mèdic, ja que es tracta de funcions que gestionen altres administracions, com l'autonòmica i l'estatal. A l'Institut de Serveis Socials, però, si existeix una plaça de metge de l'àrea de drogoaddicció, i que està vacant. L'estratègia serviria per fer entrar l'ex gerent en la nòmina de treballadors municipals, és a dir, un nou empleat.

Segons ha confirmat El Circ, l'Ajuntament ha traslladat la proposta avui a la mesa de negociació amb els tres sindicats presents al consistori tarragoní. CCOO i UGT han votat a favor, mentre que l'USOC s'ha abstingut perquè abans de donar-hi el vistiplau vol consultar l'informe per veure si hi ha cap informe desfavorable. També els ha proposat la creació de nous alts càrrecs dins de l'àrea de Territori i Urbanisme, però de promoció interna.

El següent pas serà la comissió informativa entre l'equip de govern i els tres partits de l'oposició. Com sempre, el PSC necessita el suport d'algun dels dos partits grans, CiU i PP.

Allau d'Informes desfavorables en els comptes de l'IMSS de 2012

A més, demà dijous 11 de juliol, es reunirà el Consell Rector de l'IMSS per analitzar els comptes de l'any passat. Segons ha pogut saber El Circ, l'empresa Iniciatives i Programes S.L. (INIPRO) va fer feines a l'IMSS durant tot l'any per més de 120.000 euros. A més, també apareixen més d'una desena d'informes desfavorables a operacions aprovades per l'IMSS, els quals afegeixen encara més sospita a la gestió efectuada a Serveis Socials durant el 2012.

D'altra banda, en el seu lloc web, el regidor de CiU Òscar Busquets assegura que "la transparència brilla per la seva absència" a Serveis Socials. L'edil nacionalista carrega contra l'Ajuntament per no haver-li facilitat, entre d'altres, el llistat de persones contractades per INIPRO durant el 2011; una petició efectuada durant el ple ordinari del passat mes de maig.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar