loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

TGN ha multiplicat per 100 els espais per a joves

El Circ Ciutat > Política dijous, 11 de juliol de 2013

La tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Victòria Pelegrín; i la regidora de Joventut, Ivana Martínez, han fet balanç aquest matí dels sis anys de govern municipal. “Fa sis anys ens vam presentar a les eleccions municipals posant el focus d’atenció en les persones. I hem avançat i complert amb els objectius fixats i amb el programa electoral amb el que ens vam presentar a les eleccions al maig de 2007”, ha remarcat Victòria Pelegrín. “Treballem i gestionem per les persones, per això la gent gran i la joventut són dos segments de la ciutadania que són especialment importants per aquest govern. Per això, durant els sis anys de govern hem passat de 0 a 100 en espais pels joves. És a dir, ara comptem amb l’Espai Palmera, la Capsa Jove i el Kesse”, ha afegit Ivana Martínez. Pel que fa a Gent Gran, Tarragona compta amb 13 llars de jubilats.

L'Espai La Palmera és un dels equipaments per a joves creat en els darrers sis anys. / tarragonajove

L’Ajuntament de Tarragona s’ha centrat en contribuir a pal·liar els efectes de la crisi en els joves. D’una banda s’han prioritzat les polítiques d’orientació i d’assessorament directe als joves i d’altra banda s’ha desenvolupat una oferta formativa adaptada a la demanda i necessitats dels joves.

Les xifres de Joventut:

- 16.126 usuaris dels programes d’activitats el 2012 (8.272 culturals, 6449 cursos formatius, 1405 accions pel treball i emprenedoria)

- 20.437 usuaris de serveis (12.719 Kesse i 7.718 l’Oficina Jove).

Pel que fa als programes d’activitats el Servei Municipal de Joventut de l'Ajuntament de Tarragona ha ofert tot l’any activitats educatives destinades a joves. De manera continuada, s'han ofert durant l'any passat més de 150 cursos, tallers i monogràfics formatius, omplint-se 6.449 places amb inscripció a les activitats formatives.

Dins els programes d’activitats hi trobem projectes històrics com són la Mostra de Teatre Jove que fa vint anys o l’Estiu Jove que ha arribat a la 27ena edició, però hi ha activitats educatives durant tot l’any de forma trimestral on s’aborden totes les dimensions per impulsar el creixement personal dels joves i també aspectes socials com són les habilitats relacionals, la igualtat i la convivència. També ha estat alta la participació en les activitats culturals, amb una participació de 8.272 joves.

La regidora responsable de l’àrea de Joventut ha destacat l’esforç en la realització d’activitats específiques per a la promoció de l’ocupació i l’emprenedoria. “Atesa la situació econòmica i estructural aquesta és una de les prioritats de la conselleria. Alhora s’ha treballat intensament en la promoció de la participació i l’associacionisme”, ha afegit Ivana Martínez.

Pel que fa a l’Àrea de Serveis a la Persona ja fa temps que s’aposta perquè cada vegada siguin més les persones grans que continuïn actives durant més anys. Les activitats organitzades per aquest grup d’edat compten amb més de 2.000 places. “Aquestes activitats complementen l’oferta formativa i de lleure per la gent gran de Tarragona i contribueixen a la construcció d’una imatge positiva d’aquesta etapa de la vida, que lluny de ser passiva o avorrida podem dir que és més activa que mai”, ha explicat la tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Victòria Pelegrín.

En els darrers anys l’Àrea de Serveis a la Persona ha incrementat de forma considerable el nombre de places, que es reparteixen per la xarxa de les 13 llars de jubilats i pensionistes i altres equipaments municipals com centres cívics o instal·lacions esportives.

L’oferta d’activitats s’ha anat especialitzant pensant que són un mitjà per facilitar la convivència, estimular la mobilitat i l’autonomia personals, afavorint així una òptima inclusió de les persones molt grans. L’objectiu principal és millorar la qualitat de vida i prevenir l’aïllament o la solitud.

En les activitats de gent gran activa hi participen persones molt grans:

- el 24% dels usuaris de gimnàstica tenen més de 80 anys

- Hi ha 4 persones que participen en aquesta activitat que ja tenen més de 90 anys.

- Així mateix el 23% dels inscrits en els tallers de memòria superen també els 80 anys, i una persona que hi participa va néixer l’any 1918 (94 anys). Podem dir que gràcies a que són activitats adaptades completament a les característiques i necessitats d’aquesta etapa de la vida, les persones que hi participen en poden gaudir fins que la salut els ho permet i constitueixen un important factor de prevenció de la dependència.

L’atenció que l’Ajuntament de Tarragona presta a la gent gran engloba tots els nivells. És a dir, a banda de l’organització d’activitats perquè es mantinguin actius també tenim cura de les persones amb més dificultats. Per això, tot i l’escàs compromís de l’administració autonòmica hem continuat prestant un servei tan essencial i necessari com el Servei d’Atenció Domiciliària. Compta amb 784 usuaris i un pressupost de 1.830.438,90 euros

El Menjar a Domicili és un altre servei que ha incrementat la seva prestació els darrers anys. Anualment reparteix 100 àpats diaris, la qual cosa significa 36.500 anuals. Una xifra més que important.

Servei de Teleassistència: 791 usuaris i un pressupost de 84.000 euros.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar