loader
menu

CIUTAT

La Diputació esquiva la crisi i apuja el pressupost pel 2013 un 15%

Sergi Casado Ciutat dimarts, 18 de desembre de 2012

Després de tres anys consecutius de rebaixa en els seus pressupostos i enmig d'un debat sobre la seva viabilitat i funcionalitat, la Diputació va aprovar uns comptes realment ambiciosos pel 2013. El ple de la corporació supramunicipal, amb la unanimitat de tots els grups (CiU, PSC, ERC i PP), va donar el seu vistiplau a un pressupost de 141,1 milions d'euros; una xifra que suposa un augment d'un 15 per cent respecte l'any que es a punt d'acabar. Aquest sorprenent increment s’explica per una previsió d’ingressos de l’Estat que anirà clarament a l’alça, tot i que l’equip de govern de l'ens no se’n refia i opta per la prudència. Per això, des de l'ens supramunicipal ja es va deixar clar que seguiran optant per la cautela i per les mesures d'austeritat.

Una imatge del darrer ple de la Diputació. / circdetarragona.com

Aquest augment està motivat per l’increment de la participació en les aportacions dels tributs de l’estat. D’aquests 141,1 milions, 121.350.000 corresponen a la corporació; 15.000.000 corresponen a l’Organisme Autònom Base Gestió d’Ingressos i 4.760.000 a l’Organisme Autònom Patronat de Turisme i Desenvolupament Local. Entre les actuacions més rellevants contemplades dins aquest Pla Anual destaca l’aportació de 21,47 milions d’euros al Pla d’Acció Municipal (PAM), que representa un 43% del total previst per al quadrienni 2013-2016 (50 milions d’euros). Aquesta quantitat es desglossa en dues línies d’actuació: 8 milions d’euros aniran destinats a atendre les necessitats de funcionament dels municipis, especialment els més petits, i 13,47 milions serviran per afrontar diferents programes d’inversió, d’acord amb les propostes presentades pels ajuntaments.

Ajut ajuts als equipaments municipals

Un any més es consigna una partida de la Diputació de Tarragona (aquest any vinent serà de 3,75 milions d’euros) per al Programa General del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), segons l’acord signat amb la Generalitat de Catalunya, i que té com a objectiu la millora dels equipaments municipals, amb un volum total per a quatre anys de 15 milions d’euros.

També es manté el suport als consells comarcals amb una aportació global de 5,41 milions i es posaran en marxa programes destinats a la millora de la salut pública gràcies a una partida de 4,5 milions. Igualment es continuarà injectant diners als centres d'educació especial, artística i musical que la Diputació gestiona a Tarragona, Reus i Tortosa amb un import de 14,9 milions. La URV també rebrà 785.000 euros per col·laborar en el manteniment dels centres de transferència tecnològica a les empreses.

En un acte de consciència amb la situació actual, tant econòmica com social, el ple també va aprovar destinar una partida d'1 milió d'euros per gestionar plans d'ocupació i una altra de 100.000 euros per a Càritas Diocesana.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar