loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Quant costa la canya més barata a la Rambla Nova de TGN?

Sergi Casado Ciutat > Mobilitat divendres, 12 de juliol de 2013

La Rambla Nova és un altre dels espais emblemàtics de Tarragona. Eix vertebrador de la ciutat i nexe d'unió entre diferents districtes de la ciutat. També és punt de reunió, de trobada i sobretot de passeig, i que compta amb una extensa nòmina de bars, cafeteries i restaurants de tota mena. Tal com vam fer fa uns dies a la plaça de la Font, indagant i investigant les diferents tarifes que s'aplicaven per un tallat i per una canya, avui desglossarem la gran varietat de preus que també existeixen entre els locals consultats.

Una imatge de la terrassa d'un bar de la Rambla Nova. / circdetarragona.com

Igual que a la plaça de l'Ajuntament, hem decidit no revelar la identitat dels més cars ni tampoc la dels més cars perquè la intenció no és generar controvèrsia ni rivalitat. Únicament, per deixar constància, altre cop, de les grans diferències que hi ha entre els 27 establiments que hem trobat oberts.

Hem tornat a agafar com a referent el cafè tallat i la canya perquè també pugui servir de referència per l'estudi efectuat a la plaça de la Font.

Pel que fa al tallat, la franja de preus és idèntica a la de la plaça on hi ha el consistori. El més econòmic és 1,10 euros, que és el que es demana en només un dels 27 bars. El tallat més car es paga a 1,60 i també només en un establiment dels consultats. La tarifa més habitual és d'1,20 euros; el preu en 7 bars. La resta de preus són 1,30 (3); 1, 35 (2); 1,40 (4); 1,45 (2); 1,50 (5) i 1,55 (1).

Com era de preveure, per una canya, la diferència de tarifes s'eixampla i gairebé es duplica en alguns casos. Si som espavilats i coneixem el bar, molt arrelat a la ciutat, podrem assaborir una canya ben fresca per només 1,20 euros. Fins i tot en podreu demanar dues perquè és l'únic que ofereix una tarifa tant reduïda a qualsevol hora. Ara bé, entre les 10 del matí i les 3 de la tarda en un altre local de rambla Nova se'n poden trobar per només 1 euro. És l'hora que tenen fixada com a recepta contra la crisi. Almenys això és el que ens ha explicat el propietari.

La canya més cara l'haurem de pagar a 2,35 euros, tot i que assegura l'encarregat que "és d'importació, d'Alemanya". Això ja va a gust del consumidor i, és clar, de la seva butxaca. En total, coexisteixen 13 tarifes diferents d'una punta a l'altra de rambla. La més habitual és d'1,60 euros, que tenen 5 establiments. En una dotzena de bars, però, la beguda que s'extreu de la cibada costa 2 euros o més. 2,10 euros també és bastant freqüent.

Els locals consultats són: bar Monza, Cafeteria Néctar, Cafeteria Iris, Domino's pizza, La Botiga del Cafè, Forn Granier, Regine, Granja Quart d'hora, Lloc de Rambla, Donkin Cofee, Geladeria Olivier, Viena, Capuccino, Geladeria Farggi, 20 a la Rambla, La Belle, restaurant Pasta Rica, Tagliatella, Raffa Gelati, Mediterráneo, bar El Balcón, Alejandria, Geladeria Sirvent, Firmo's café, Pastissos de crema, Cafeteria Leman i Bar Moto Club. Altres establiments com el conegut bar Joya, estava tancat.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar