loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

El Ball de Cossis Petit, guanyador dels 7.000 euros del Projecte T-6000 de Repsol

El Circ Cultura dilluns, 15 de juliol de 2013

La Comissió Tècnica del “Projecte T-6000” ha decidit concedir els 7.000 € de dotació econòmica a la proposta “Projecte del Ball de Cossis Petit de Tarragona’’, presentada per l’Esbart Dansaire de Tarragona.

Una imatge del Ball de Cossis de Tarragona. / tarragona.cat

El Ball de Cossis Petit serà una rèplica del Ball de Cossis gran, per tant seguirà la mateixa línia de dansa, música i roba. S’ha volgut commemorar la desena participació al seguici de Santa Tecla amb l’aparició del Ball de Cossis Petit, per tal d’assegurar la continuïtat del ball pels propers anys.

El projecte premiat planteja la creació del Ball de Cossis Petit, com també la confecció del vestuari, la peça més característica del qual és el barret que es buscarà un mecanisme que permetrà ajustar-lo a la mida de cada ballador però sense alterar el model inicial.
Tal com s’estipula a la Santa Tecla petita, l’edat dels balladors serà inferior als 12 anys. Aquest requeriment no comportarà la modificació de la coreografia, sinó l’adaptació de la figura en rodona, que podria suposar una elevada dificultat pels balladors més petits.

És la tercera vegada que un projecte de l’Esbart Dansaire de Tarragona rep la dotació econòmica del Projecte T-6000: l’any 2002, amb el projecte de recuperació del ball dels 7 Pecats Capitals, i el 2012 amb la renovació de les màscares d’aquest ball, i l’any 2004 – precisament en la primera convocatòria del Projecte T-6000 – amb la recuperació del Ball de Cossis.

Repsol té una llarga trajectòria pel que fa a les col·laboracions amb diferents elements del seguici popular de les festes de Tarragona. El Ball de Diables infantil, el Ball d’en Serrallonga, la Cucafera Petita, la Moixiganga de Tarragona, el Ball dels Set Pecats Capitals, el Ball de Cossis, els “Negritus” petits, la Víbria Petita de Tarragona “La Serrallenca”, El Bou Petit, l’Àliga Petita i el Ball de Cercolets Petits, són exemples clars del compromís de Repsol amb la tradició i cultura popular de Tarragona.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar