loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

CiU aparca, a darrera hora, el debat per la Independència al ple de TGN

Sergi Casado Ciutat > Política dimarts, 16 de juliol de 2013

El plenari de l'Ajuntament de Tarragona no votarà finalment la moció per adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència. Tot i que l'Assemblea Nacional de Tarragona ja la va entrar per registre oficial, després de recollir més de 10.000 signatures, i tot estava disposat perquè fos el grup municipal de Convergència i Unió qui la defensés, a darrera hora, no hi ha hagut entesa i ara sembla que no es portarà al ple fins el proper mes de setembre.

La portaveu de CiU a l'Ajuntament, Victòria Forns. / circdetarragona.com

Els motius per explicar les raons per les quals la moció no es debatrà en el plenari del proper divendres 19 de juliol tampoc no estan gens clares. El context semblava l'idoni, sobretot tenint en compte l'acte multitudinari que es va celebrar al Teatre Metropol, en el qual l'ANC va treure pit per les signatures recollides durant els darrers mesos. Des de CiU, argumenten que ho han estat parlant i han decidit que el millor seria portar-la al plenari després de les vacances. Res més.

En canvi, sí que portaran a debat dels 27 regidors la moció per l'adhesió al Pacte Nacional pel dret a decidir; un text que ja es va aprovar en el Parlament de Catalunya i que ara traslladen al consistori tarragoní, i que podria tenir el recolzament, tant del PSC com d'ICV, fent que s'aprovés.

I per què no les dues mocions? Perquè no es barregin conceptes? Serà que en el ple tarragoní no s'han debatut mocions amb textos pràcticament idèntics i diferenciats únicament per matisos. El llistat seria inacabable. Aquest argument no és sòlid.

Si les raons de CiU no semblen convincents, les de l'Assemblea Nacional, tampoc. Argumenten que "barrejar les dues mocions no seria convenient", tot i que, en base a les fonts consultades pel Circ, fa la sensació que la federació nacionalista ha fet marxa enrere, però no se sap ben bé per què, i que el canvi de plans de darrera hora del grup municipal liderat per Victòria Forns els ha deixat sense marge de maniobra. Des de l'ANC asseguren que "no estem contents perquè les coses s'haurien pogut fer molt millor". És a dir, bona sintonia, no n'hi ha massa.

De totes maneres, la pròpia assemblea tampoc no ha actuat amb diligència suficient, ja que dels quatre partits amb representació al plenari tarragoní, únicament havien parlat amb CiU. Ni el PSC ni tampoc ICV han estat sondejats per part dels impulsors de la moció per parlar del sentit que tindria el seu vot. Fins i tot estava previst que la votació fos nominal.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar