loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

El pas del bus pel carrer Colom: Ballesteros "promet" i l'Ajuntament encara no el garanteix

Sergi Casado Ciutat > Mobilitat dimecres, 17 de juliol de 2013

Tot i que, inicialment, estava previst que un cop quedés alliberada la urbanització de l'entorn del mercat central (previst pel mes que ve) els busos tornarien a passar pel carrer Colom; un fet que oxigenaria els botiguers després de quatre anys d'obres, soroll i pols, encara no es té la certesa. La setmana passada va tenir lloc una reunió entre membres de l'empresa municipal de mercats (Espimsa) i els comerciants, tant de l'entorn com de la carpa, en la qual se'ls va anunciar que no els podien garantir la reobertura al trànsit del transport urbà, però que hi treballarien.

Imatge de les obres d'urbanització del carrer Colom agafades el dimarts 16 de juliol. /circdetarragona.com

Imatges de l'obra d'urbanització de l'entorn del mercat agafadfa també el 16 de juliol. / circdetarragona.com

Com és lògic, les lectures són diametralment oposades. Els comerciants de l'entorn ho han interpretat com que el consistori els ha tornat a fallar, ja que "el tracte era que la reobertura del carrer Colom seria amb busos i ara ens diuen que ja veurem si els poden fer passar", lamenta Miquel Arrufat, un dels portaveus dels botiguers de l'entorn del mercat. Assegura que les raons que els van donar des del consistori per no assegurar al cent per cent que hi tornarà a passar el transport públic és "perquè la urbanització serà provisional".

Segons explica Arrufat, abans de la trobada informativa de la setmana passada, la intenció de l'Ajuntament era alliberar l'entorn (carrers Reding, Colom i plaça Corsini) de manera provisional, però ja amb circulació de busos. "Primer ens van dir que la urbanització seria definitiva i amb bus; després, provisional, però amb circulació de bus, i ara provisional i sense bus", lamenta Arrufat.

La versió de l'Ajuntament és una altra. La presidenta de l'empresa municipal de mercats, Patrícia Anton, insisteix que "no els hem dit mai un no rotund a la circulació d'autobusos a partir del mes d'agost". Argumenta que no es tracta d'una qüestió senzilla, ja que estan pendents de l'empresa de transports (EMT). En qualsevol cas, ha deixat clar que faran tot el possible perquè a partir del mes que ve hi passin el màxim número de línies possibles, malgrat que la urtbanització del carrer Colom només serà provisional; un fet que encara ho dificulta més.

De fet, les paraules de prudència de la regidora Anton vindrien a contradir-se amb el que, fa tot just un mes, el mateix alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va prometre als pares i mares del col·legi Joan Roig. En una carta a la que ha tingut accés El Circ, el batlle explica a les famílies dels nens de l'escola ubicada al carrer Colom que "a partir del setembre estarà obert el carril del carrer Cristòfol Colom amb la corresponent circulació d'autobusos".

En el text indica que "es donaran instruccions per tal que els pares i mares puguin aturar-se en el lateral del carril bus per deixar o recollir els seus fills". També deixa entreveure que estudiaran la possibilitat de facilitar places del futur aparcament del mercat i fins i tot els diu que treballaran perquè algun acte de Santa Tecla es pugui celebrar a les instal·lacions del col·legi. Podeu llegir la carta en el document adjunt.

El col·lectiu de comerciants de l'entorn del mercat; farts d'espera, amenacen amb emprendre accions de protesta contra l'Ajuntament.

L'endarreriment en l'obra es deu a l'aparició d'unes petites esquerdes el novembre de l'any passat, les quals han obligat a modificar el projecte (es perdran 1,8 milions en qualitat de material i d'elements) i, de pas, augmentant el retard en l'execució dels treballs.


Documents

Carta de Ballesteros a les famílies del col·legi Joan Roig


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar