loader
menu

CIUTAT

El cor de Tarragona ja batega al ritme olímpic

Sergi Casado Ciutat dijous, 18 de juliol de 2013

La bandera dels Jocs del Mediterrani ja oneja a Tarragona. El compte enrere per al 2017 és ja una realitat i, tractant-se d'un esdeveniment que ha de sacsejar la ciutat i les seves comarques d'aquí a quatre anys, l'acte ha tingut tots els ingredients necessaris perquè ja passi a formar part de la història de la ciutat. El cor de Tarragona ja batega al ritme olímpic.

La bandera, a l'arena de l'Amfiteatre. / circdetarragona.com

Els portadors de la bandera. / circdetarragona.com

Ballarines rebent la bandera. / circdetarragona.com

Les autoritats, amb l'alcalde Ballesteros, al capdavant. / circdetarragona.com

Una imatge de l'acte, amb la cantant Marta Matheu i el pianista Albert Guinovart. / circdetarragona.com

La bandera, ja hissada. / circdetarragona.com

La bandera hissada, vista des de la Via Augusta. / tgn ajuntament

La unió ha fet la força en una jornada carregada d'emotivitat i de simbolisme. Tot i que Tarragona ja va agafar el relleu de Mersin, en la cloenda dels Jocs de Turquia, avui s'ha oficialitzat i la bandera que atorga a la ciutat la responsabilitat d'organitzar els millors Jocs del Mediterrani de la història ja no es mourà del mediterrani català.

L'acte s'ha iniciat amb la recollida de la bandera de l'arena de l'Amfiteatre. Ho han fet deu joves esportistes de deu clubs diferents: el Club Rugby Tarragona, el Gimnàstic de Tarragona en la secció d’atletisme i futbol, el Club Nàutic Salou, el CBT-La Salle, el Club Nàutic de Tarragona, Club Natació Tàrraco, el Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau, el Club Tennis Tarragona i Karate Club Shuto. Al darrere, tota una allau d'autoritats, de diferents colors polítics i procedència, units per la mateixa causa.: la Tarragona olímpica.

Un cop al Parc Romà, ha arribat el torn dels parlaments. El Director del Consejo Superior de Deportes, David Villaverde, no s'ha amagat en assegurar que "els recursos potser no seran suficientment abundants, però no hi ha cap dubte que els Jocs de Tarragona seran tot un èxit". Després de les felicitacions del president de la Diputació, Josep Poblet, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s'ha enorgullit: "Ara la bandera ja mira cap al nostre Mediterrani, cap al nostre país". El batlle també ha posat èmfasi en què seran uns jocs "austers", però "sense que això signifiqui que no siguin lluïts i d'èxit. Estarem a l'alçada". L'alcalde, a més, ha anunciat que la Seu d'Urgell s'afegeix com a seu de les proves d'aigües braves. Per acabar, el portaveu del Govern de la Generalitat, Francesc Homs, també ha destacat el gran projecte col·lectiu que suposarà l'esdeveniment del 2017.

L’actriu Mercè Rovira ha posat la veu a l'acte, que ha comptat amb la participació de la cantant Marta Matheu, el pianista i compositor Albert Guinovart i la Banda Unió Musical de Tarragona, sota la direcció artística de Marc Chornet. S'han recitat poemes de Macedònia, Grècia, Israel i França, i per acabar, un voluntari del 2017 ha hissat la bandera blava mentre sonava la fanfàrria olímpica, composada per John Williams. Vint-i-una salves d'honor han arrodonit una jornada històrica.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar