loader
menu

CiU no encaixa que TGN no aprovi el Dret a decidir i es qüestiona si el ple és democràtic

Sergi Casado Ciutat > Política divendres, 19 de juliol de 2013

No ha estat cap sorpresa que el ple de l'Ajuntament de Tarragona no hagi aprovat l'adhesió al Pacte Nacional del Dret a decidir. Només hi han votat a favor CiU, que és qui ha defensat la moció, i la regidora d'ICV-EUiA, Arga Sentís. Tant el PP com el PSC hi han votat en contra en un recompte nominal i individual. La portaveu nacionalista, Victòria Forns, indignada amb el resultat, principalment pels vots contraris de tota la bancada socialista, s'ha passat de frenada en qualificar el resultat de la votació com "un atemptat contra la democràcia".

Una imatge dels regidors de CiU, amb Forns al fons. / circdetarragona.com

La indignació també s'ha apoderat de la figura de l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, que ha acusat la líder nacionalista d'actuar "com en els temps de la Inquisició", a l'estil de Torquemada. "Una votació en un plenari és un atemptat contra la democràcia? Respectin, si us plau, la resta de forces democràtiques, perquè, si no, què cony fem aquí?", ha etzibat l'alcalde.

Com era de preveure, la moció identitària ha acabat monopolitzant la sessió. Abans que l'alcalde, el portaveu del PP, Alejandro Fernández, ha reiterat que en el seu partit estan "a favor de la convivència", recordant que el vot contrari al Dret a decidir ha estat per "majoria absoluta i qualificada: un resultat aclaparador". Fernández, a més, ha aprofitat per enviar un missatge a la ciutadania: "El tarragonisme i l'independentisme són aigua i oli, i ho ha estat tota la vida". La portaveu del PSC, Begoña Floria, ha explicat que "els socialistes defensem una consulta oberta i democràtica" i "hem votat no per coherècia amb el PSC aquí i al Parlament". També ha ironitzat sobre el seu comportament i la poca habilitat dels seus assessors.

La portaveu d'ICV, Arga Sentís, tot i votar a favor de la moció, no ha estalviat crítiques cap a CiU, acusant-los de "voler patrimonialitzar" el debat i qualificant com a "curiós" el contingut del text. De retruc, també ha etzibat fuetada a CiU, quan s'ha adreçat a Forns demanant que "també vull tenir el dret a decidir sobre la fiscalitat del joc", en referència a les facilitats que està donant el govern de la Generalitat als promotors de Barcelona World.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar