loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

ERC ataca el PSC: "Ha cremat l'últim cartutx de la coherència"

El Circ Ciutat > Política divendres, 19 de juliol de 2013

Esquerra Republicana de Catalunya ha emès un comunicat després que el ple de l'Ajuntament de Tarragona ha votat en contra d'adherir-se al Pacte Nacional del Dret a Decidir.

Una imatge de la nova executiva local d'ERC a Tarragona. / circdetarragona.com

Aquest és el text íntegre:

"Esquerra Republicana de Catalunya lamenta que el Ple de l’Ajuntament de Tarragona d’avui hagi rebutjat la moció, presentada pel Grup Municipal de CiU, que expressava l’adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. El Grup Municipal del PSC ha votat en bloc en contra i a l’uníson amb el PP, la qual cosa desfà l’últim cartutx de coherència dels socialistes. Ja que si a les eleccions de 2012 el PSC de Pere Navarro es va presentar dient que donava suport a una consulta del poble de Catalunya, legal i pactada, i si en el Pacte Nacional pel Dret a Decidir les entitats signants van manifestar que compartien aquest mateix comú denominador, com és que els regidors socialistes de Tarragona voten en contra del text de suport? En altres municipis, regidors del PSC s’abstenen en la votació d’aquesta mateixa moció; és més, ahir mateix el PSC va votar-hi a favor a l’Ajuntament de Torredembarra.

PSC i PP, un cop més, han donat l'esquena a preguntar al poble, que és el mateix que donar l’esquena a la democràcia, i demostren que estan totalment desvinculats de la realitat social i nacional de la ciutat de Tarragona i el país.

Assabentats del contingut del discurs de l’altre Grup Municipal que ha votat en contra, PP, considerem que afirmar que “el tarragonisme i l'independentisme són com l'aigua i l'oli, incompatibles per culpa de Barcelunya” és l’expressió d’una persona que va tossudament a contracorrent del que està succeint a la ciutat i al país i que, com els infants, es tapa els ulls per creure’s que no veient el problema aquest desapareixerà.

El portaveu del PP, Alejandro Fernàndez, ha dit que proposaria que Tarragona tingués el dret a decidir a convertir-se en una Comunitat Autònoma uniprovincial, com Cantàbria, lligada a Espanya. Se li ha de recordar que en les darreres eleccions celebrades el 25 de novembre de 2012, ERC va ser la segona força en nombre de vots i que 11 dels 18 diputats electes de la demarcació es van presentar als comicis amb un programa que parlava d’Estat propi i d’independència, i uns altres 3 proposaven un estat federal. Seria bo que Alejandro Fernàndez tingués present aquesta proporció quan fa suggeriments com el d’avui. Un autèntic demòcrata no va pel món menystenint col·lectius o ideologies que Fernàndez descriu com “minoritaris” i ”antitarragonins”.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar