loader
menu

CIUTAT

L'Arrabassada i la Savinosa estrenaran "xiringuitos" l'estiu de l'any que ve

El Circ Ciutat dimecres, 24 de juliol de 2013

Els tres xiringuitos (guinguetes en català normatiu) de la platja de l'Arrabassada i el de la Savinosa aniran a terra i se substituïran per mòduls nous i moderns, i que està previst que es posin en funcionament l’estiu de 2014. S’han dissenyat seguint les normatives de costes i accessibilitat a les platges i permetran projectar una imatge corporativa unificada de la ciutat de Tarragona. Entre altres avantatges, les noves instal·lacions eliminaran la diferència de cota respecte al passeig, evitaran l’acumulació de taules i cadires, així com la invasió de la platja. A més a més, comptaran amb un mòdul de banys d’ús públic situats al costat de cada una de les guinguetes. Pel que fa a la superfície, els nous models ocuparan 150 metres quadrats, el màxim permès per la legislació actual.

L’actuació es fa a les platges de l’Arrabassada i la Savinosa atès que són les dues platges permanents de Tarragona (no de temporada) i, per tant, presenten una major afluència de persones durant l’any. La concessió de les noves guinguetes serà per als propers 12 anys i sortirà a concurs el pròxim mes de setembre de 2013. La platja Llarga, de moment, n'ha quedat fora.

Els de l’Arrabassada

La platja de l’Arrabassada compta actualment amb 3 guinguetes que seran substituïdes pels nous models i que es col·locaran tenint en compte deixar una distància mínima de 200 metres entre una i altra. Tal i com subratlla la tinent d’alcalde de Medi Ambient, Begoña Floria, “cada una de les guinguetes tindrà el seu propi mòdul de bany públic al costat i se situaran a l’alçada del passeig per tal d’eliminar barreres arquitectòniques i fer-les accessibles per a tothom”. La guingueta situada més al costat de la Urbanització Antibes tindrà l’accés de vianants a partir del carrer Montserrat Roig i Fransitorre, mentre que les altres dues tindran accés de vianants a partir del carrer Josep Ras i Claravalls.

El de la Savinosa

A la platja de la Savinosa s’eliminarà la guingueta actual ja que s’ubica en un lloc mancat d’accés adaptat. El nou model s’instal·larà al lloc que actualment ocupa el mòdul de la Creu Roja, mentre que aquest últim es desplaçarà uns metres per tal de deixar espai i accés adaptat a la nova guingueta. D’aquesta manera, i a més d’instal·lar una nova guingueta amb més prestacions, s’aconsegueix també una millora en l’accessibilitat, la millora també de l’accés de mercaderies, així com es donarà més sentit a l’espai plaça que es generarà. L’accés dels vianants es farà, com fins ara, pel carrer Francesc de Gimenells i Mascaró.

Una imatge del model de guingueta que s'instal·larà a la platja de l'Arrabassada. /Ajuntament de TGN


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar