loader
menu

CIUTAT

La presidència del Port Esportiu de TGN "només" va costar 60.000 euros

Roberto Villarreal Ciutat dimecres, 31 de juliol de 2013

L'Associació d'Empresaris del Port Esportiu de Tarragona (Aeport), que aglutina un terç dels propietaris de locals del Port Esportiu, ha volgut posar en evidència els "interessos polítics" que planegen sobre el que consideren una gestió negligent del seu patrimoni. En concret, Aeport critica els recents moviments accionarials pel control del Consell d'Administració que manté en el seu lloc el gerent de la concessionparia Nàutic S.A (NTSA), el regidor i primer Tinent d'Alcalde, Pau Pérez, malgrat els mals resultats dels darrers quatre exercicis i sobretot la degradació creixent, i cada cop més evident, de la zona.

Imatge de deixadesa d'alguna de les instal·lacions del Port Esportiu. / circdetarragona.com

Una imatge d'un local del Port Esportiu en venda, amb unes condicions molt favorables.../ circdetarragona.com

L'esmentat control es fonamenta a partir d'una aportació de 60.000 euros del germà d'un regidor del PP al consistori (José Luis Martín, també advocat i secretari del Consell d'Administració de NTSA), amb la bendició necessària del Port de Tarragona, màxim accionista (35%), actualment controlat des de l'òrbita de Convergència i Unió. Jesús Martín, director financer del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) i alhora germà del regidor del PP José Luis Martín, va adquirir al grup constructor OHL el 25% de les accions de la concessionària del Port Esportiu per només 60.000 euros.

La compra d'accions simbolitza un acord tàcit entre el PSC, PP i CiU que ha permès accedir a Jesus Martín a la presidència del Consell d'Administració i, de pas, mantenir el regidor Pau Pérez com a màxim executiu d'una societat, el capital de la qual s'eleva a 1,2 ME. El moviment dins de la cúpula de la societat ha indignat els empresaris, els quals consideren "irrisòria i ridícula" la quantitat desemborsada per fer-se amb el control de la gestió d'una infraestructura que va superar els 4.000 milions de les antigues pessetes. Si se suma el preu de la compra (a 900 euros el m2 ) d'un sol local de 150 metres quadrats en el Port Esportiu i les despeses que se'n repercuteixen durant 17 anys de concessió, la inversió superaria els 190.000 euros.

Actualment, l'Autoritat Portuària (APT), que encara controla el 35% de les accions de NTSA, està realitzant una taxació del valor de mercat amb la intenció de posar a la venda totes les seves participacions. En el "Boletín Oficial del Estado" de l'1 de juny d'enguany, l'APT va realitzar un assentament comptable d'aquest 35% en el que hi figuren més de 480.000 euros. L'any 2010 el grup Globalvía va vendre el seu 25% al Reial Club Nàutic de Tarragona (controla més del 30% del paquet accionarial) per 100.000 euros. El 9,23% restant continua en mans de constructors locals.

Més enllà de discutir la figura de Pau Pérez, qui, segons el secretari d'Aeport, Ángel Quiñones, "es veu que no gestiona adequadamanet el Port Esportiu, ni tampoc, com el mateix Pérez admet, dinamitzant-lo...", aquest sector crític de titulars es manté en alerta davant de qualsevol tipus de moviment especulatiu lligat a la futura concessió (l'actual caduda l'any 2024). La setmana passada el diari El Mundo ja va recolllir les queixes d'aquest col·lectiu, el qual continua demanant a Pau Pérez que els aclareixi els comptes anuals de NTSA.

A més, es pregunten "per què algú compra, encara que sigui a preu de saldo, el 25% d'una empresa que té pèrdues des de 2009 i sense símptomes de recuperació a mig termini". Fonts properes al PP han explicat que l'aposta dels germans Martín (Jesus i José Luis) és "precisament una demostració de que creuen en el potencial de la ciutat i en el ressorgiment del port esportiu".

La zona del port esportiu de Tarragona s'ha vinculat a diversos projectes de futur que van des d'un gran hotel de luxe fins a la futura terminal de creuers que inclou el pla estratègic del Port de Tarragona. També ha estat valorada com àrea tècnica dels Jocs del Mediterrani de 2017, tot i que aquesta opció encara no ha prosperat. En l'inici d'una llarga batalla legal, un cop proveïts els càrrecs de la comunitat de titulars i no conèixer les despeses que repercuteix NTSA, no entenen que ara s'especuli d'aquesta manera amb el seu patrimoni "sense que hagin escoltat cap de les propostes de regeneració de l'espai que els hem proposat en els darrers anys".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar