loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

La factura anual perquè el Consell del Tarragonés s'adherís a l'independentisme, 11.000 euros

Sergi Casado divendres, 02 d'agost de 2013

Error colossal de càlcul o afany recaptatori? El Consell Comarcal del Tarragonès va aprovar, fa uns mesos, adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). La proposta va tirar endavant gràcies únicament al vot de qualitat del seu president, Fede Adan (CiU), després que la votació acabés empatada arran dels vots en contra del PSC i el PP i els favorables de CiU, ERC i ICV. La sorpresa, però, va arribar al cap d'un temps quan el Consell es va assabentar que la quota anual que els demanava l'associació independentista per fer efectiva l'adhesió era d'11.000 euros.

Una imatge de la façana principal del Consell Comarcal del Tarragonès. / circdetarragona.com

El propi president de l'ens comarcal, Fede Adan, no ha confirmat la quantitat exacta, però sí ha admès que "la quota inicial era alta", "que es va calcular en base a la proporció d'habitants", però que ja s'havien posat en contacte amb l'AMI per reduir la quantitat i que es quedés en quota mínima d'ingrès. Segons ha sabut El Circ, la factura que haurà de pagar finalment l'ens del Tarragonès anualment tan sols serà de 500 euros; uns números que res a tenen a veure amb la quota desorbitada que els va demanar l'associació i que, sens dubte, hauria fet trontollar les finances del Consell Comarcal; un organisme en què, casualment, governen conjuntament Convergència i Unió i el Partit Popular; dues visions radicalment oposades sobre el procés sobiranista obert a Catalunya en els darrers anys.

A més, el Consell del Tarragonès va aplicar la tisora en els seus pressupostos i els va rebaixar un 27 per cent respecte el 2012.

Des de l'Assemblea Nacional Catalana Tarragona, que ha recollit més de 10.000 signatures perquè la ciutat s'adhereixi a l'Associació de Municipis per la Independència, asseguren que no tenen coneixement de les quotes que paga cadascun dels municipis i organismes inscrits. A més, els estatuts de l'AMI tampoc deixen clar ni tampoc tipifiquen les quantitats que han d'abonar els nous membres.

El grup municipal de CiU tenia previst defensar la moció perquè el consistori tarragoní s'adherís a l'AMI en el darrer plenari ordinari, el passat 19 de juliol, tot i que, a darrera hora, van decidir substituir-la per la del Pacte Nacional del Dret a Decidir, que no va prosperar. L'entesa entre els nacionalistes i l'Assemblea Nacional semblava un fet, ja que la moció ja es va entrar per registre oficial i, a priori, havia de ser presentada conjuntament per CiU i ICV. Es va sentir traïda CiU per la quota desorbitada que els va voler cobrar l'AMI al Consell Comarcal i, per això, van retirar la moció de l'ordre del dia?


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar