loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Una allau de lesionats provoca la suspensió de la Diada de Sant Magí

Sergi Casado Cultura > Castells dilluns, 19 d'agost de 2013

La Diada castellera de Sant Magí s'ha quedat a mitges i s'ha hagut de suspendre després de la segona ronda. I no per inclemències meteorològiques, sinó per l'allau de lesionats arran d'un 5 de 7 dels Xiquets del Serrallo que ha fet llenya. La caiguda ha provocat més d'una desena de lesionats, principalment entre el tronc; un número que ha col·lapsat el dispositiu mèdic i d'urgències (és de 2 ambulàncies), malgrat que des de l'Ajuntament de Tarragona s'ha ampliat amb dos vehicles més del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM).

Un vehicle del SEM trasllada a un casteller dels Xiquets del Serrallo. / circdetarragona.com

Ambulàncies al carrer Pare Iglesias i al Pla de la seu. / circdetarragona.com

Com que la Mútua Castellera només té acord amb la Xarxa Santa Tecla, els lesionats únicament els han pogut traslladar a l'hospital de la Rambla Vella, i com que no hi havia prous llits a urgències (segons ha informat el consistori tarragoní) no han pogut absorbir el volum de castellers lesionats. Això, de retruc, ha impedit que les ambulàncies poguessin deixar els castellers dins del centre sanitari i la plaça de les Cols es quedés, a més, sense assistència mèdica per la resta de la Diada; un requisit indispensable dins del protocol de les diades castelleres. Només una nena ha estat traslladada a l'hospital de Joan XXIII, on actualment es troba en observació.

En una nota enviada per l'Ajuntament de Tarragona s'explica que el dispositiu d’emergències que històricament té la diada de Sant Magí es composa de dues ambulàncies de Creu Roja, un dispositiu que sempre es va fixar de mutu acord amb les quatre colles castelleres de la ciutat.

El retard ha anat augmentant enmig dels rumors de represa de la diada, la qual finalment s'ha suspès al voltant d'un quart de quatre de la tarda, d'acord amb les quatre colles de la ciutat.

Pel que fa a les actuacions castelleres, la Colla Jove ha descarregat el 9 de 8, el primer castell de gamma extra que ha vist la plaça de les Cols durant l'era moderna. Abans a primera ronda, han completat el 3 de 9 amb folre.

Els Xiquets de Tarragona han descarregar aquest mateix catell (3 de 9 amb folre); una construcció que suposa el primer castell de 9 de la temporada pels matalassers. A més, han fet un intent desmuntat de 4 de 9 amb folre en segona ronda, però han desistit perquè la gent del tronc s'ha fet enrere en veure que l'estructura estava massa oberta.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han completat, per primer cop en una diada de Sant Magí, el 2 de 7, acompanyat d'un 5 de 7 en la primera ronda. Els Xiquets del Serrallo han descarregat el primer 7 de 7 de la seva història, en primera ronda, i han fet un intent del 5 de 7 en la segona, el qual ha estat l'origen de la suspensió de la diada

La diada ha acabat amb un pilar de 5 de cadascuna de les colles.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar