loader
menu

CIUTAT

Va ser l'encertat el dispositiu de neteja per Sant Magí? L'Ajuntament diu que sí

Sergi Casado Ciutat dimarts, 20 d'agost de 2013

El debat sobre si Tarragona és una ciutat bruta o no ha estat més present que mai durant les festes de Sant Magí. La brutícia escampada per terra, papereres plenes a vessar en hores punta i carrers i indrets de la Part Alta amb una pudor insuportable d'orina també han acompanyat la festa major petita de la ciutat.

Plaça de les Cols. / mar cirera

Plaça de les Cols. / mar cirera

Papereres plenes a vessar. /circdetarragona.com

Papereres plenes a vessar. /circdetarragona.com

Papereres plenes a vessar. /circdetarragona.com

Papereres plenes a vessar. /circdetarragona.com

Malgrat la imatge i la percepció d'alguns ciutadans, alguns dels quals ja han expressat el seu malestar i les seves queixes al facebook personal de l'alcalde, des de l'Ajuntament és creu que han fet bé la feina. "No tenim imputs que ens diguin que la ciutat hagi estat bruta", explica el regidor responsable de l'àrea de Neteja Pública, Joan Sanahujes, qui assegura que "el dispositiu ha estat el mateix de sempre" i també que "no podem passar a netejar mentre hi ha gent pel carrer".

Pel que fa a les papereres, la imatge plena de les quals sí transmet sensació de brutícia i deixadesa, Sanahujes ha admès que enlloc de buidar-les dos cops al dia, com s'acostuma a fer, "potser ho hauríem hagut de fer 3 o 4 vegades", però insisteix que "mentre hi ha gent pels carrers no podem fer passar màquines ni tampoc escombriaires perquè dóna mala imatge".

La matinada de diumenge a dilluns, vigília de Sant Magí, molts carrers del casc antic van aparèixer plens de rierols d'orina, procedents de la gent de la revetlla remullada i de la revetlla de la plaça de la Font. El consistori afirma que l'incivisme "només és d'uns quants" i que, en aquest aspecte, ja ha provat diferents fórmules per erradicar-ho, però sense que, de moment, hagin obtingut bon resultat. Sanahujes explica que es van instal·lar wc clínics a la plaça del Rei (El Circ no els va trobar), al portal del Roser, al carrer Sant Llorenç, a la plaça dels Cabrits i a la plaça de la Font. Un cop passada la nit més important de les festes, va quedar demostrat que, malgrat tots els aparells colocats (una dotzena, com a molt), van resultar del tot insuficients.

Queixa de CiU

Casualment, el grup municipal de Convergència i Unió ha emès un comunicat de queixa sobre l'estat de brutícia de què ha estat objecte la ciutat durant les festes: Entre d'altres coses, expliquen que "els ciutadans de Tarragona paguem una taxa d’escombraries molt elevada i sembla que l’equip del senyor Ballesteros pensa augmentar-la encara més per al proper any 2014. Per això no s’entén com una concessió multimilionària com la de la recollida d’escombraries no pot cobrir els serveis extraordinaris que cal realitzar en dates puntuals com les festes majors de la ciutat. Potser caldrà revisar-la, però habitualment en aquest tipus de concessions les contingències previsibles hi són incloses.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar