loader
menu

CIUTAT

El pas a nivell de la plaça dels Carros, de gran malson a comoditat

Sergi Casado Ciutat dijous, 20 de desembre de 2012

L'endarreriment històric que ha acumulat l'obra no feia necessària cap inauguració oficial. Tan sols que s'obrís perquè els ciutadans en fessin ús, però no va ser així. En època de penúries econòmiques i d'absència de grans projectes, celebrar l'eliminació del pas a nivell de la plaça dels Carros era un desig massa temptador. Finalment, inauguració a bombo i plateret amb descoberta de placa i discurs d'autoritats. Per cert, a la placa no figura cap nom; únicament el record que, en un 20 de desembre de 2012, es va posar en marxa una obra que els tarragonins demandaven des de feia dècades.

La placa commemorativa de la inauguració del pas subterrani. / circdetarragona.com

Una imatge del pas subterrani, ja en marxa. / circdetarragona.com

Una imatge del pas subterrani, ja en marxa. / circdetarragona.com

Primer el Subdelegat del Govern, Jordi Sierra, i després de l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, van fer la vista enrere per reiterar que l'obra suposa, per fi, l'eliminació d'un dels punts negres de la ciutat, i que, d'aquesta manera també millora notablement la connexió entre la Part Baixa i el centre. Pressupost: 3,5 milions d'euros; tots a càrrec d'Adif.

La gran incògnita resideix en què passarà amb la segona fase d'aquest projecte, que contempla la construcció d'un altre pas subterrani, però per a vehicles. De moment, no hi ha calendari perquè tampoc no hi ha cap partida destinada. Del projecte per urbanitzar la plaça dels Carros, tampoc. El dibuix presentat fa quatre anys ha quedat del tot obsolet arran de la descoberta d'una claveguera romana poc després. L'estiu d'enguany, a més, es van trobar les restes de dos vaixells i això va augmentar encara més retard als treballs.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar