loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

L'Hort del Circ cultiva molt més que tomaqueres

Mar Cirera Ciutat > Medi Ambient divendres, 23 d'agost de 2013

L’Hort del Circ, situat al carrer Ferrers de Tarragona, dóna vida a un dels solars deshabitats de la Part Alta. El projecte, que va començar al 2011 dins del marc de Ciutat Creatives ha passat per diferents fases i ara comença a donar bons fruits.

Una imatge de la jornada de portes obertes a l'Hort del Circ. / mar cirera

Una imatge de la placa de control i de monitorització del rec. / circdetarragona.com

Una desena de persones formen l’Associació l’Hort del Circ, s’organitzen per WhatsApp, i en aquest Hort han trobat l’espai on desenvolupar les seves idees. La filosofia del projecte va molt més enllà de tenir tomaqueres, pebrots i espècies aromàtiques plantades en unes torretes grans. És també una plataforma de coneixement lliure, és a dir, es tracta de donar resposta a aquells dubtes que puguin sorgir. “Tinc una tomaquera a casa i la veig pansida, què li passa?” o bé, “He de marxar de vacances, com puc fabricar-me un sistema per regar les plantes”.

Els membres de l’Associació van penjant a la web tota la informació relacionada d’una manera directa o indirecta amb l’Hort del Circ. D’aquesta manera, el projecte es va fent gran i es va relacionant amb altres disciplines com l’enginyeria, l’arquitectura, l’art o el medi ambient.

Un bon exemple d’enginy, voluntat i coneixement lliure és el “xip” que ha dissenyat un dels membres de l’Associació. És tracta d’una placa electrònica de control i monitorització de rec que mesura la humitat, la temperatura, la lluminositat, entre d’altres indicadors.

L’Hort del Circ s’amplia i utilitzarà el solar annex

Un dels nous projectes que vol tirar endavant l’Hort del Circ és un nou sistema de compostatge que es realitzarà al solar annex. L’Assocació ha aconseguit la concessió dels terrenys, que són propietat de l’Ajuntament. Actualment estan treballant en un nou projecte. L’objectiu és transformar els residus orgànics en fems ecològics per l’autoconsum. La màquina de compostatge els hi cedeix una empresa alemanya que també col·labora amb el projecte.

La jornada de portes obertes que es va celebrar el passat divendres dia 23 va reunir a bona part dels veïns de la Part Alta i curiosos en la matèria. L’acte, acompanyat amb música va ser un nou punt de trobada i d’intercanvi de coneixements.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar