loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

El gos, el llop i la hiena

Toni Orensanz Opinió dilluns, 15 d'abril de 2013

La notícia que un gos –amb el consentiment del seu amo- es dedica a matar gats i a esfereir els veïns de la Part Alta de Tarragona, em fa recordar una antiga història que expliquen a la Terra Alta i el Matarranya i de la qual hi ha constància escrita en el ‘Boletín de Historia y Geografía del Bajo Aragón’.
Situem-nos a principi del segle XX, fa cosa de cent anys. Un “llop blanc” sembra el terror per allà on passa. No es limita tan sols a matar altres bèsties, sinó que arriba a atacar els humans.
La gent té por a Horta, Cretes, Torre del Comte, Arnes… La llegenda negra del llop blanc s’escampa per tot arreu. Els caçadors fan batudes per pelar-lo i, finalment, ho aconsegueixen. Donen caça a la bèstia ferotge i, en tenir-la davant dels ulls, se n’adónen que aquell “llop blanc” no és ben bé un llop, sinó alguna altra cosa.
Es miren l’animal metges, veterinaris i homes de lletra per acabar certificant que el “llop blanc” és en realitat una hiena que, ves a saber tu, com havia fet cap a casa nostra. Una hiena a la Terra Alta.
I és que, sovint, les coses no són el que semblen a primera vista. De la mateixa manera que aquell llop va resultar ser una hiena, és molt possible que l’amo del gos de la Part Alta de Tarragona que atemoreix els veïns, ben mirat, no sigui ben bé un humà, sinó que correspongui a alguna altra espècie sense el cervell gaire desenvolupat.


Toni Orensanz
Toni OrensanzPeriodista
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar