loader
menu

"Sííí, (Master) Xef!!!!

Albert Rosa Opinió dimarts, 02 de juliol de 2013

Més enllà del format audiovisual, l'abusiu merchandising que arrossega i l'espectacle que sempre pretén mostrar com a producte de masses que és, no es pot negar l'èxit que ha tingut MasterChef, com en el seu moment ja va triomfar el programa d'Alberto Chicote (en aquest darrer cas ho demostra la segona temporada que s'està emetent des de fa uns quants dijous a LaSexta).

Ha arribat el dia de la gran final del fenomen televisiu de l'any: MasterChef. Milers i milions d'espectadors s'han enganxat (ens hem enganxat!) a la pantalla per veure un reality que fa temps que funciona a d'altres països. Un programa en el qual aficionats a la cuina han anat aprenent les tècniques i la disciplina de l'ofici com si fossin veritables professionals.

Sembla que la cuina està de moda. Però en realitat crec que no ha deixat mai de despertar la curiositat de molta gent. La diferència és que potser ara s'ha trobat la manera d'apropar-la a tothom. Veure qualsevol feina artesana, qualsevol manipulació manual, i més si és amb elements tan primaris com els aliments, sempre ens ha fascinat. I per a aquells que ens hi volem dedicar, encara més!

Guanyi qui guanyi aquesta nit el concurs, MasterChef ja pot estar ben content de tot el que ha aconseguit. En especial, jo em quedo amb alguns dels valors que ha transmès, sobretot amb els que tenen a veure amb la humilitat i la força de voluntat, ingredients essencials en una professió dura, estricta però alhora agraïda. El mateix programa ho diu al principi en paraules dels seus cuiners-jurat: "Qui vulgui aprendre és benvingut; qui cregui que ho sap tot, s'ha equivocat de lloc".

Fora de l'Escola d'Hoteleria, on he acabat recentment part de la meva formació com a cuiner, els meus particulars Cruz, Pepe i Samantha m'estan inculcant precisament tot això: respecte per l'ofici, seriositat, pulcritud, organització, treball en equip i en un bon ambient... Cuiners que no seran tan coneguts per al públic com l'Omar, el Carles o la Daniela (entre d'altres), però que m'estan ensenyant tots els secrets i tota la passió que un ha de posar-hi en tot allò que fa si vol créixer i evolucionar.

I curiosament, des d'ahir sé que podré continuar, almenys durant aquest estiu, acompanyat d'un d'aquests "mestres" amb els que m'estic trobant al llarg del meu camí. "Oído" i "Sí, xef" formaran part del meu vocabulari diari d'ara en endavant. I tot i que no publicaré llibres de receptes, no m'enduré un premi de 100.000€, no signaré autògrafs a El Corte Inglés ni res de tot això, poc a poc jo ja em començo a sentir un MasterChef.


Albert Rosa
Albert RosaEx periodista i aprenent de cuiner. Www.chefpirata.com
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar