loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Un Erasmus, però de FP

Lluís Cilveti Opinió dilluns, 22 de juliol de 2013

Amb els temps que corren, molts estudiants universitaris opten per fer un Erasmus. Aquesta opció els dóna l’oportunitat d’anar a estudiar a un país estranger, aprendre un idioma i buscar-se la vida fora del terreny controlat.
A l'FP també existeixen Leonardos i Erasmus. Els primers, pels cicles de Grau Mitjà, i els altres per als cicles de Grau Superior.

La diferència amb els Erasmus universitaris recau en que els alumnes que el fan, realitzen pràctiques a empreses d’algun país de la UE. Aquestes pràctiques són d’un mes com a mínim en el cas de les beques Leonardo, i de dos mesos, com a mínim, en el cas que es faci un Erasmus.

L’experiència vital i laboral que representa fer una estada europea pels alumnes no universitaris és d’allò més que positiva i enriquidora. A part de realitzar una tasca professional en els estudis assolits, i tenir l’opció de perfeccionar un idioma, els estudiants aprenen a conviure més intensament amb els companys d’experiència, i com no, conèixer aspectes i gent d’uns altres llocs.

A Tarragona hi ha professors d’institut que ja fa anys que es dediquen a portar estudiants a fer les seves pràctiques a l’estranger; preparant viatges, buscant empreses, escoles i allotjaments entre altres. Aquesta tasca la majoria de cops, es fa dedicant un temps personal fora de les hores d’institut i que normalment es recompensa amb algun agraïment de la comunitat educativa… Esperem que almenys, per molt de temps… així continuï!


Lluís Cilveti
Lluís CilvetiMestre i filòsof urbà
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar