loader
menu

OPINIÓ

Cultura de bar

Iris C. Lago Opinió divendres, 09 d'agost de 2013

Sovint ens queixem de l’estat de la cultura a la nostra ciutat. Els artistes o creadors es lamenten de no tenir espais on mostrar el seu talent i d’haver de marxar fora perquè se’ls reconegui; els consumidors, de no tenir tota la quantitat o la varietat d’oferta cultural que desitjarien. Aquestes queixes no han mancat de raó, i més en aquests temps de “vaques magres” en què la cultura és l’àrea més afectada quant a retallades i a pujades de preu.

Anar al teatre o a un concert és cada cop més car. La part bona és que cal buscar alternatives a les activitats culturals més tradicionalment burgeses. I aquí veuen el seu raig de llum els joves (i no tan joves) de la ciutat que cerquen la seva oportunitat per mostrar el seu talent.

Fins ara, la manca d’espais havia resultat un problema. La creació dels espais Kesse i La Palmera per part de l’Ajuntament va suposar una bona empenta per al moviment cultural de la ciutat, tot i que no va ser suficient: cal dinamitzar aquests recursos i fer-ne difusió, i sense diners és complicat fer-ho durant tot l’any. Malgrat tot, sembla que comencen a despuntar iniciatives privades i particulars que poden acabar convertint la ciutat de Tarragona, ara més que mai, en un gresol d’activitat cultural.

Estic parlant dels diferents establiments i espais que han començat a oferir als artistes tarragonins un espai on mostrar el seu talent: a La Cocotte, negoci format per tres emprenedores tarragonines a la part alta, podem gaudir de concerts alguns vespres del mes mentre berenem o sopem; al restaurant La Cova s’ofereixen recitals i música en directe algunes tardes; al nou bar i espai cultural Kinos, a la Plaça del Pallol, s’han programat actuacions musicals durant tot el mes; a la terrasa del bar Les Granotes podrem gaudir de música en acústic durant l’agost; la botiga de roba de segona mà La folie Vintage s’ofereix com espai per a exposicions, projeccions i d’altres mostres artístiques, i una mica més lluny, a Cambrils, Mara’s Bar programa espectacles musicals o teatrals de petit format. Aquests són només alguns exemples d’espais amb què, sense gairebé adonar-me’n, m’he anant ensopegant pel carrer o consultant les guies culturals de la ciutat.

És sorprenent veure com aquestes petites iniciatives han anat creixent a la ciutat al llarg dels darrers mesos. I em vull treure el barret davant de les persones que les han impulsat. Si continuem així, aviat podem fer minvar l’èxode dels talents (i puc assegurar que en són molts) que neixen a Tarragona i que, per manca d’oportunitats, moltes vegades se’ns escorren entre els dits. Perquè això no s’aturi, no deixem d’omplir amb la nostra presència i els nostres aplaudiments aquests acollidors espais.


Iris C. Lago
Iris C. LagoComunicadora àudiovisual
circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar