loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Cap a Sant Fèlix amb ressaca castellera

Sergi Caballé Opinió dilluns, 26 d'agost de 2013

Molts cataloguen la plaça de la Bisbal del Penedès com a "la plaça més castellera sense colla pròpia", però...i la del Catllar? I la del Catllar, que ha vist, enguany, 5 Gamma Extra de manera consecutiva? Tant se val, el cap de setmana previ a Sant Fèlix ha donat, i donarà, molt a parlar. Una plaça de la Vila del Catllar que veia, per primer cop a la història, el 9d8 i el 5d9f de la Jove de Tarragona, el 2d9fm (que van descarregar els Castellers de Vilafranca i va carregar la Colla Vella) i el primer 3d9fa dels verds aquest any.

Històric cap de Setmana al Catllar i a l'Arboç, on en total s'han vist fins a 8 Gammes Extra. Després d'aquesta massiva quantitat de castells de la gamma extra, què ens espera per Sant Fèlix?

És clar, l'any passat al Catllar no vam veure cap Gamma Extra (els verds, però, descarregaven el 3d9fa l'endemà a l'Arboç), i potser, si la Vella no hagués descarregat la torre per la Firagost i si la Jove no hagués descarregat el 9d8 per Sant Magí i hagués anunciat el 5d9f, els Verds no haurien mostrat tant potencial, i més tenint en compte que Sant Fèlix és d'aquí a 3 dies! Parlant de Sant Fèlix, em plantejo una pregunta per a mi mateix. Els administradors de la Festa Major de Vilafranca anunciaven fa uns mesos que la Joves de Valls tornava a la plaça més castellera i deixaven fora la Jove de Tarragona. Si les colles convidades s'haguessin d'escollir avui, seguirien deixant fora la Jove?

Cal tenir en compte que la Jove que estem veient ara mateix no és la Jove de l'any passat. Els liles, l'any passat, feien història en descarregar el 9d8 i el 5d9f, però, els dos castells junts els van descarregar com a únic cop per Santa Teresa al Vendrel, a finals de temporada. I aquest cop ho fan a l'agost!! Deixant colors i sentiments cap a colles apart, la Jove ha fet mèrits suficients per ser a Sant Fèlix enguany. Dues de les 4 colles convidades a Sant Fèlix han descarregat, com a mínim, un Gamma Extra enguany (Verds i Vella). Minyons i la Joves, de moment, no. Potser, si, com es diu, les colles que hi actuen han de ser les millors del certamen, la Jove hi hauria de ser.

Què ens espera per Sant Fèlix? Uf, què ens espera! Uns verds que van a totes i han estat molt clars amb les intencions: 4d9fa, 3d10fm, 4d9sf i pd8fm. Però no tan sols els verds apunten maneres; la Vella vol portar fins a 3 Gamma Extra a Vilafranca: el 2d9fm, el 5d9f i el pd8fm, sumant-hi el 3. Tots ens ho haguéssim cregut, però la caiguda de la torre al Catllar ho condiciona molt tot, ja que una castellera que puja a la Torre i a la rengla del 5 va prendre mal i, segurament, es perdrà Sant Fèlix. Tenen encara dos assajos, els rosats, per a posar-hi sol·lucions. És cert que també se senten rumors de 3d10fm, però, sincerament, crec que els que els queda molt lluny per Sant Fèlix. Potser, per Santa Úrsula.

La Joves de Valls va, clarament, a per castells de 9: el 3, el 4 i el 5d9f. De ser així, s'anotarien el primer Gamma Extra de la temporada. Els vermells tenen un al·licient, i és que dos dies després de Sant Fèlix actuen a Torredembarra, plaça amb la qual, segons diuen, estan endeutats. Bé per Sant Fèlix o a Torredembarra podríem veure-hi el 5d9f i el 9d8. Per acabar, Minyons podria dur per Sant Fèlix 2 Gamma Extra, com són el 2d9fm i el 4d9sf. Clar, ni ells ni la Joves han fet encara cap Gamma Extra aquesta temporada, i Sant Fèlix seria el lloc ideal per estrenar-los.

En resum, per Sant Fèlix veurem uns Castellers de Vilafranca que semblen estar en un altre món, una Vella que arriba molt potent i amb grans aspiracions i una Joves i uns Minyons amb ganes d'estrenar senyors castells a la plaça més castellera. T'ho perdràs? Jo no!


Sergi Caballé
Sergi CaballéApassionat dels castells i estudiant de Filologia Anglesa
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar