loader
menu

Un Sant Fèlix de 10!

Sergi Caballé Opinió divendres, 30 d'agost de 2013

Molts, però molts, hauríem somiat un Sant Fèlix com el d'avui. Després de veure el nivell ofert al Catllar i a l'Arboç, ens podíem preveure com seria la diada d'avui, però crec que pocs ens plantejàvem aquesta barbaritat que s'ha vist avui! En total, s'han vist 8 Gamma Extra (5 descarregats i 3 carregats), i el castell "menys valuós" al rànquing dels que hem vist avui ha estat un 4d9f, que ja és molt dir.

Els verds s'anoten el primer 3d10fm descarregat i s'apropien de la millor actuació de la història moderna dels castells, sumant-hi el 4d9fa, el 4d9sf i el pd8fm. La Vella ha descarregat el 3d9f i tan sols han quedat en carregats el 2d9fm, el 4d9f i el pd8fm. Minyons ha estrenat el primer Gamma Extra, 2d9fm (c), i la Joves ha descarregat el primer 5d9f de l'any.

Els verds toquen el cel més amunt que ningú.

Els Castellers de Vilafranca han demostrat que juguen a una altra lliga, que semblen nascuts per això dels castells. Després de dur el 3d9fa i el 2d9fm al Catllar i el pd8fm a l'Arboç, no volien fallar davant la seva gent. Un 4d9fa per obrir plaça ha servit per donar confiança de cara al gran repte de la TEMPORADA: el 3d10fm, un castell que, fins fa une shores, només minyons podia presumir d'haver descarregat. L'últim assaig dels verds a la plaça de la Vila demostrava el treball realitzat de cara al 3d10, però no s'esperava que anés tan bé com ha anat avui a plaça. Tremoladís (normal, és un castell de 10 pisos!), no ha hagut de patir en excés en la descarregada. En tercera ronda, com ja havien anunciat, han enlairat el 4d9 sense folre, que han acabat descarregant per primer cop aquesta temporada i per tercer cop a la seva història. Amb el pilar de 8 amb folre i manilles, la marea verda brollava d'alegria a la plaça de la Vila de Vilafranca. Motius no els en faltaven. 4 Gamma Extra descarregats de 4 castells fets!

Cares llargues a la Vella (o no!)

Segurament, la colla que surt menys contenta de Sant Fèlix és la Vella de Valls. Amb la caiguda de la torre de 9 al Catllar, el cap de colla va ser molt clar: "dubto entre 3d9f, 2d9fm, 4d9f i pd8fm o 3d9f, 2d9fm, 5d9f i pd8fm". Fins a tercera ronda no se sabria quin seria el tercer castell: si el 5 o el 4. Un 3d9f per obrir plaça ha servit per endollar els de la Vella, ja que ha estat un dels 3d9f més parats d'enguany dels rosats. En segona ronda, primer Gamma Extra rosat: 2d9fm, un castell que no tremolava gens durant la pujada però que, després de salvar una enorme rebrincada, ha acabat cedint al pis de quints. Després de la caiguda, semblava clar que Urbano optaria pel 4, i així ha estat. Però, ull!, que el 4 ha quedat en carregat pels pèls! Avui està clar que la Vella no tenia el seu dia. El treball a assaig hi és, les ganes hi són, però la mala sort, també. El primer pilar de 8 ha arribat molt pausat durant la carregada, però ha acabat cedint quan la canalla baixava. Així, els rosats surten de Sant Fèlix amb un castell de 9 descarregat (3d9f), un altre de carregat (4d9f) i dos Gamma Extra carregats (2d9fm i pd8fm).

Gamma Extra vermell i Gamma Extra malva

Està clar que si s'ha de triar una plaça per estrenar-hi un Gamma Extra, aquesta és la de Vilafranca per Sant Fèlix. La Joves de Valls ha sortit victoriosa de plaça, assolint el 3d9f, el 5d9f i el 4d9f. El 5, primer Gamma Extra de la temporada, podria donar pas al 9d8 i al 4d9 sense folre aquest diumenge a Torredembarra en la diada de Festa Major. Els Minyons han sortit valents a plaça, d'entrada amb el 2d9fm (gamma extra), un castell que ha quedat tan sols en carregat. El 3 i 4 de 9 han estat tant tremoladissos que el 4 ha acabat cedint quan els més petits ja baixaven. Cal que a Minyons treballin aquesta tremolor que s'ha vist en els 3 castells i que ha costat la caiguda de dos d'ells.

Diumenge, Torredembarra!

No s'ha acabat el cap de setmana casteller, i segurament, Torredembarra serà plaça de Gamma Extra aquest diumenge! La Joves de Valls hi vol dur el 9d8 i el 4d9sf, i és que l'amor que uneix la Joves i Torredembarra és tan gran, que diuen que estan "endeutats" amb la plaça torrenca. Xiquets de Tarragona vol venir a per la primera tripleta de la temporada i els Nois de la Torre volen dur, per primer cop enguany, 3 castells de 7 i mig junts.


Sergi Caballé
Sergi CaballéApassionat dels castells i estudiant de Filologia Anglesa
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar