loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Calma total

Maria Rosa Marti Opinió dissabte, 07 de setembre de 2013

Aquests dies els mestres i professors vivim uns dies especials. Hem tornat a la feina i ho fem en unes condicions que no es tornaran a repetir en tot el curs, almenys fins a la darrera setmana de juny. Estem sols. Sense nens. Les aules estan buides, no se sent cap soroll, cap pilota ressona al pati i ni tan sols es veu cap pare o mare atrafegat. Quan sona el timbre no ens cal sortir corrents com un coet, podem discutir qüestions de funcionament sense presses i fins i tot tenim temps per a reflexionar. Podem pensar!

Perquè sí, és cert que durant el curs també fem reunions i decidim assumptes, però les coses petites del dia a dia s’ho mengen tot. Les programacions (decidir què farem cada setmana), els inevitables conflictes, la correcció de controls, l’aprenentatge d’una plàstica i un llarg etcètera no ens permeten agafar la perspectiva que tenim durant aquests dies. Així, us ben asseguro que aquestes jornades s'aprofiten molt.

A més a més, entre els docents també es crea un clima especial perquè passem la major part del dia junts. No estem tant separats per cursos i ens coneixem més els uns als altres. Es poden fer descobriments de persones amb qui gairebé no havíem parlat i vés a saber, potser algú es pot enamorar.
En definitiva, aquests primers dies de setembre tot es pot fer amb calma, calma total. A partir del 12 de setembre, tornem a les trinxeres. Quines ganes!


Maria Rosa Marti
Maria Rosa MartiMestra i periodista
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar