loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

El groc està de moda!

Mar Cirera Opinió dimecres, 11 de setembre de 2013

Si hi ha un color relacionat amb la mala sort, aquest és el groc. Però si l’11 de setembre se celebra una derrota, per què no portar samarretes grogues el dia de la Diada i oblidar fracassos i supersticions?

Aquest dimecres al matí s’ha obert l’estand de festes ubicat al Teatre Tarragona i com bé sabem els tarragonis, aquest any Santa Tecla té un color corporatiu, el groc. Casualitat?

Samarretes, xapes, impermeables, barrets d’edició limitada, cartells, i fins i tot el programa de les Festes. Tot és groc. Així, les samarretes de Santa Tecla es barrejen amb les de la Via Catalana cap a la Independència. Però la valentia del groc continua. La segona equipació del Futbol Club Barcelona també ha pogut lluïr i un dia més tampoc hi ha hagut fronteres entre l’esport i la política.

Durant l’Edat Mitjana s’utilitzava el groc per alertar i avisar els ciutadans d’alguna epidèmia. Els “infectats” portaven alguna tela amb aquest color “maleït”, i així ningú s’hi acostava. De vegades sembla que la història vingui cargada d’humor àcid. Però continuem. Fins i tot el groc té mala premsa, la coneguda com a “premsa groga” plena de sensacionalismes. D’altra banda, també es manté el tòpic que alguns actors sobretot del món teatral eviten el color groc, ja que pot portar-los al fracàs. Tot i així, el groc està de moda, el porten petits i grans, i ara és un nou símbol que vol passar a la història.

Avui també és un bon dia per disfrutar d’un Chartreusse groc!


Mar Cirera
Mar CireraPeriodista
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar