loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Els testicles em diran si seré bon pare?

Josep Maria Orellana Opinió dijous, 03 d'octubre de 2013

Anant en cotxe l’altre dia per la nit vaig sentir per la ràdio el resultat d’un estudi científic que em va deixar perplex. Resulta que els pares amb els testicles més petits són els que dediquen més hores als seus fills. Ai senyor! Ara que sóc pare i que em preocupa el futur de la meva filla, això vol dir que hauré de mesurar-me els testicles? No pas amics meus.

Una secció on ciència, curiositats i novetats tecnològiques sumaran esforços per entretenir i aprendre. Al llarg de l’any aniré presentant diferents descobriments o enginys que de ben segur no us deixaran indiferents. Després, si ho expliqueu en una trobada d’amics o a la vostra parella, penseu en aquesta secció!!!! ;-)

L’estudi neix a la Universitat d’Emory (Atlanta) a mans de l’antropòleg James Rilling i es va publicar recentment a la revista PNAS. Resulta que els pares que presentaven uns testicles més reduïts són els que davant d’una fotografia dels seus fills mostraven una major activitat cerebral. A més, la mida dels testicles està inversament relacionada amb els nivells de testosterona presents en sang. En els animals la mida dels testicles pot variar segons l’estació de l’any i depenen de l’època d’aparellament a la que es troben. També hi intervenen molts d’altres factors biològics i endocrins.

No us negaré, que moltes idees brillants al llarg de la història han sorgit del bar, però també us he de dir que molts estudis científics també són fruit de llargues trobades d’investigadors fins a altes hores de la nit amb resultats força dispars. Amb això no vull dir res eh!!!! No em malinterpreteu!!

La veritat és que ara que sóc pare no tinc temps per anar comparant els meus testicles amb els dels altres pares. Si més no, no era ni és la meva intenció. Però sí que us puc ben assegurar que amb els anys, sí que hi ha moltes coses que fan que se m’inflin els testicles.

Si us sembla bé, el pròxim post es podria titular, perquè se m’inflen els testicles? I si no us sap greu, us he de deixar, seguiré fent de pare les 24 hores del dia.


Josep Maria Orellana
Josep Maria OrellanaInvestigador, emprenedor i comunicador científic
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar