loader
menu

No sobra ningú

Carles Cortés Opinió dilluns, 07 d'octubre de 2013

Si després de l’actuació de Sant Magí algú hagués pronosticat que els Xiquets del Serrallo acabarien la temporada carregant el 4 de 8 o l’haguessin titllat d’il•luminat i boig o s’hagués forrat de pasta si existís una casa d’apostes en el món casteller. Té un mèrit incalculable el que han fet els serrallencs des del 19 d’agost. I s’ha de valorar! I s’ha de destacar! I se’ls ha de felicitar! Quan més d’un els ha donat per enterrats han descarregat 3 vegades el 7de7, 3 vegades el 5de7, tres vegades el 4de7a i sobretot han tornat a carregar el 4de8.

Per treure’s el barret! És el fruït de la constància, del treball, de la fe i del lideratge d’un cap de colla, l’Isaac Herrera, que les ha viscut de tots color en la història de l’agrupació. Parlava amb ell just abans de la diada Santa Tecla quan es rumorejava que podrien intentar el 4de8 o el 2de7 i va posar els peus a terra. Recordo perfectament la conversa: “El 2 no el tenim i al 4 li falten dues setmanes”. Clavat!

El dia de Santa Tecla no van fer els castells més bonics estèticament, però van ser especialment ovacionats pel treball, per l’esforç i per la defensa titànica de les estructures. Moltes vegades, salvant lògicament les distàncies per la diferència de nivel, em recorden aquells castells de la Vella que s’acaben descarregant quan poca gent dóna un duro per ells. Sempre he dit que això és raça castellera. I no oblidem que per la Mercè van completar per 18a vegada consecutiva el pilar caminant. Són els millors en aquesta disciplina tan tarragonina. Els del Serrallo són una colla atípica. Quan sembla que no estan, reapareixen i quan estan en la bona dinàmica i sembla que s’han de sortir és quan ensopeguen.

Dit tot això, han de millorar moltes coses. Ells saben que tenen deficiències que han de corregir. Han de créixer definitivament. Han de fer-se forts. Han de creure en ells mateixos. Han de convertir-se en una colla amb les coses clares. El local ha de ser el punt de partida per aconseguir tot això. I que no torni a pasar com l’altra vegada que van carregar els 4de8, que van quedar-se allí. En una foto i en un pòster. No pot tornar a passar. I si passa és que alguna cosa no fan bé.

Escrivint aquestes quatre ratlles de felicitació serrallenca, no em vull oblidar dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Ells també es mereixen tancar la temporada amb el 4d8, perquè el tenen. És qüestió de temps que arribi i han de seguir treballant en la mateixa línia. Arribarà el dia i també ho celebrarem. Segur.
A risc de repetir-me i fer-me pesat, les últimes tres paraules són les mateixes que el titular: NO SOBRA NINGÚ.


Carles Cortés
Carles CortésPeriodista
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar