loader
menu

Xiquets, a pel 5d9f per Tots Sants

Sergi Caballé Opinió dimarts, 29 d'octubre de 2013

Una cinquantena de castells de 8 i més d'una desena de castells de 9 descarregats aquest curs avalen la excel·lent temporada dels del carrer Santa Anna. Tres tripletes màgiques (dues completades, amb tots els castells descarregats, pel Primer Diumenge de Festes i per Santa Tecla, i una, la més matinera, a Torredembarra, on carregaven el 5d8 i descarregaven el primer 4d9f de la temporada) donen força als somnis, a l'esperança, a la il·lusió i l'ambició per poder assajar i, per què no, dur a plaça, el "monstre", el tercer castell de 9: el 5d9f.

L'any passat, els de Roger Peiró van haver de desmuntar aquesta construcció per la diada de Tots Sants a Vilafranca. Era tot just el primer intent de Gamma Extra dels de la camisa ratllada, però, veient que la gent de la colla en vol més, se'l tornen a plantejar aquesta temporada. El cap de colla assegura que porten dos mesos assajant els tres castells de 9 pisos. De fet, abans de Santa Tecla, a l'assaig obert al públic a la Plaça del Rei, van posar-hi sisens per primer cop enguany. Però el somni matalasser continua, i és que avui tenen el darrer assaig de Gamma Extra, de 5d9f. La colla en té ganes i la feina feta aquesta temporada és genial. Roger Peiró diu: "la feina va amb un criteri major i menys incògnites que l'any anterior.
Hi hem posat sisens amb solvència, el folre a terra ens funciona i la canalla hi creu". Això, doncs, si la canalla hi creu i la colla el treballa, per què no pot arribar per Tots Sants?

El més important per un 5d9 amb folre és, sens dubte, la quantitat de castellers que es puguin aplegar a l'assaig. Repeteixo, avui dediquen l'últim assaig a aquest castell al pati del carrer Santa Anna. Si la gent hi és, si la gent es desplaça a Vilafranca, Xiquets enlairarà el 5d9f, un castell que, vista la trajectòria de la colla, es mereixen.

La diada de Tots Sants tindrà lloc aquest divendres, dia 1 de novembre, a Vilafranca, i Xiquets compartirà plaça amb Castellers de Vilafranca (el màxim objectiu dels quals és el 4d10fm), Castellers de Sants (que hi volen dur la tripleta màgica) i Capgrossos de Mataró (que hi volen dur, com l'any passat, el 2d9fm).


Sergi Caballé
Sergi CaballéApassionat dels castells i estudiant de Filologia Anglesa
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar