loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

La Marató de TV3 i les utilitats solidàries de la llengua catalana

Jordi Bertran Opinió diumenge, 22 de desembre de 2013

A Catalunya un dels moments que marca que ens apropem indefugiblement a les dates de Nadal és l'inici de la campanya televisiva de la Marató deTV3. Entre els aspectes més populars d'aquesta immensa iniciativa solidària del nostre país que, amb els resultats finals de les investigacions finançades, beneficiarà el conjunt de la humanitat, es troba l'edició del cd que es distribueix i ven amb tretze diaris diferents un dels primers diumenges de desembre.

La Marató de TV3 és un dels intangibles solidaris de Catalunya

Més enllà que aquest disc s'acabi situant al capdamunt de la llista de vendes de productes musicals, em crida l'atenció la normalitat de convivència amb la llengua catalana que destil•la. Només cal escoltar el d'enguany per adonar-nos que cantants habitualment castellanoparlants com Pablo Alborán, Santiago Auserón, Luz Casal, Dúo Dinámico o Estrella Morente presenten els temes escollits per a la Marató en llengua catalana. Aquesta circumstància ja té una llarga continuïtat en aquesta iniciativa que enguany arriba als vint-i-dos anys.

El públic de Catalunya acull aquests cantants espanyols amb entusiasme, al costat dels artistes autòctons. Per això, enguany s'han exhaurit les 215.000 còpies posades a la venda. Mentrestant l'exministra espanyola Maria Antonia Trujillo, militant del PSOE, sentencia la inutilitat de la llengua catalana per a coses importants. L'aparell del partit calla, i atorga! La Marató de TV3 és un d’aquests intangibles que ens fan enorgullir com a país i com a poble solidari amb les persones més desfavorides sense discriminacions per raons de procedència geogràfica. La solidaritat també s’expressa en llengua catalana.

Permeteu-me acabar avui felicitant el Circdetarragona.com pel primer aniversari i desitjar-vos a tots un molt bon Nadal i un esperançador 2014 en pau.

jbertran@tinet.cat


Jordi Bertran
Jordi BertranGestor cultural
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar