loader
menu

Bojos del Dakar

Carles Cortés Opinió dissabte, 29 de desembre de 2012

Quan parlem d'ídols o de gent a la qual s'admira, moltes persones se centren en els futbolistes de moda, els actors que brillen a Hollywood o gent guapa de la faràndula (per posar alguns exemple típics). Mai he sigut d'admirar ni idolatrar aquesta gent. No m'aporten massa més que disfrutar (per bo o per dolent) d'un espectacle que protagonitzen. Jo admiro a la gent que tinc aprop i que són capaços de tirar endavant històries amb reptes personals.


Aquests dies em torna a passar amb gent com l'@Àlex Busquets, que debuta al Rally Dakar. He parlat amb ell. Li brillen els ulls, està ple d'il·lusió i de ganes de disfrutar. M'ha transportat a 10 anys enrere quan vaig conèixer l'Artur Aragonès. Són gent que han pogut complir el somni d'anar al Dakar, cosa que els comporta sacrificis personals i econòmics. Jo admiro a aquesta gent. Fins i tot, es poden arribar a jugar la vida. És el seu somni. Algú dirà: "Hi van perquè volen i perquè poden!". Cert, tota la raó del món, però si no ens movem per il·lusions, millor tancar la paradeta i ens quedem a casa fent puntes de coixí. Són gent que et creues a la Rambla i van a tocar ferro. Que quan els demanes alguna cosa només tenen un SI com a resposta. Mai posen problemes.


És cert que l’Àlex no aspira a guanyar al Dakar 2013, però de vegades hem de valorar moltes altres coses més enllà de la victòria. I potser algún dia aspirarem a tenir guanyadors del Dakar, com vam tenir un Nàstic a Primera, un Berni brillant a l’ACB, Cabestany campió del món o la Natàlia medallista mundial.Potser hauríem d'aprendre a valorar-los molt més a tots. Els que van sonar en el seu dia, els que sonen i els que han de venir. I no només parlo d’esportistes (que és l’àmbit que més domino), perquè segur que podem trobar altres noms de gent de casa nostra que llueixen amb orgull la bandera del territori. Però és clar, potser no guanyen molts milions, no tenen cas a Los Ángeles i no surten als programes del cor.


Carles Cortés
Carles CortésPeriodista
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar