loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Jove i Xiquets, a la feina

Sergi Caballé Opinió dilluns, 24 de febrer de 2014

Després de dos anys quedant-se a les portes, Xiquets de Tarragona encara la que ha de ser la temporada de la Gamma Extra. Els precedents, però, van en amunt. La temporada 2012 va ser la de consolidació de tripletes ratllades, però l'any passat, el 2013, va ser l'any de consolidació del 3d9f, una construcció que la colla matalassera va oferir en diverses ocasions arreu de les places.

L'any va acabar també amb quatre tripletes màgiques (3d9f, 4d9f i 5d8) i va reunir un nombre elevadíssim de castells de 9 en comparació amb temporades anteriors. Tal i com va passar fa dos anys, el 2013 va acabar amb un regut final una mica agredolç. Per Tots Sants, a Vilafranca, pensant més amb el cor que amb el cap, el 5d9f va quedar en intent fins a dos cops. Aquest castell s'ha treballat molt els darrers dos anys, i és per això que, aquest 2014, és el moment de dir: "SÍ, EL TENIM"; i el tenen per dues raons: perquè, com diuen, a la tercera va la vençuda i perquè enguany és any de Concurs.

Per què és profitós que hi hagi concurs? Perquè, si confien en dur el 5d9f a Vilafranca com els dos darrers anys, al concurs tenen una altra oportunitat, ja que Tots Santa és l'última cita gran de la temporada on hi poden dur els màxims. Així doncs, si la feina arriba a temps, la colla tindria dues (i fins i tot tres, si arriba per Sta. Tecla) per intentar assolir, d'una vegada per totes, la categoria de Gamma Extra.

Per la seva banda, novetats al Cós del Bou. Carles Ribas assoleix el lideratge de la colla lila, una colla que l'any passat no va deixar ningú indiferent. Segurament, i no és pas una reflexió subjectiva, la colla Jove té una característica molt positiva de la qual poques colles grans gaudeixen, i és que té una facilitat envejosa per arrossegar camises a les places on hi actua.

La feina (i la intenció!) de l'actual cap de colla és la de mantenir el nivell mostrat de l'any passat (recordem: quatre 5d9f, ventall de 9d8 i pd8fm carregat, a part d'haver dominat els castells bàsics de 9 amb solvència). Els rumors, en el món dels castells, sempre hi són, i els rumors diuen que aquest hauria de ser l'any de consolidació de les manilles per afrontar el 2d9fm i el 4d9f amb el pilar.

Carles Ribas té molta feina si vol mantenir el nivell mostrat per la colla del Cós del Bou l'any passat, però té una massa social enorme darrere que, de ben segur, treballarà amb ell per, fins i tot, assolir nous reptes no assolits fins ara. A mi, Sergi Caballé, m'apassionaria veure com la Jove assoleix noves fites.


Sergi Caballé
Sergi CaballéApassionat dels castells i estudiant de Filologia Anglesa
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar