loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Visca el Carnaval de TGN!

Héctor de la Salud Opinió dissabte, 01 de març de 2014

Arriben les dates de Carnaval, és el moment en què gaudim de certa permisivitat, desconnectem dels nostres problemes, ens transformem en personatges i ens deixem anar durant uns dies.

A la Colla la Bóta ho vivim intensament. Ens encarreguem de preservar algunes de les parts tradicionals del Carnaval de Tarragona.

Comencem per dijous gras, quan traiem a lluir la part de la gastronomia identitària del nostre carnaval, amb la venda de coques de llardons.

Seguim els actes amb la rua de dissabte, una rua que ha tingut una evolució, i que d´alguna manera, també hem conservat els seus inicis, portant la sàtira d´actualitat al carrer. És curiós, que l'essència satírica del Carnaval ara s´hagi convertit en la part original.

L´any 2012 rebíem el Premi Anècdota a la sàtira intel·ligent, juntament amb els nostres companys i amics de La Murga. Un premi que ens va fer molta il·lusió, ja que poques vegades més en l'actualitat podem rebre un reconeixement a causa de les característiques de la nostra colla. Deixant a banda el cantó romàntic i emotiu del premi, ens n'adonàvem que la Sàtira, aquell tret reivindicatiu que donava els orígens del Carnaval Tarragoní s´acabava convertint en una simple anècdota.No cal mencionar la nova tendència Carnavalera de Tarragona,que ja tots sabem.

D´altra banda, sí que és digne de mencionar els records de l´antiguitat de la rua, en les quals les comparses ens sentíem acompanyades de la gent del carrer veient-nos ataviats amb les seves disfresses personals.

Això sí que realment es troba a faltar, ja que la rua s'ha convertit en un espectacle en el qual el públic ja no és participatiu, sinó que va a veure un aparador de vestuaris i coreografies.
Parlant amb amics i companys d´altres comparses que participen a la competició, sovint surt el debat: sàtira o ploma? I estem d´acord que cadascú fa el que vol, i tothom raona els seus criteris.

Sempre recordaré, però, un dirigent d'una comparsa que justificava que havíem d´evolucionar,j a que ens veia estancats a l´època del “Teta, culo, pedo, pis”, que fèiem rua de post franquisme, és una cosa que no se m´esborrarà mai de la ment ,i penso: És clar, ara les coses pinten tan bé, que perquè reivindicar-nos!

El nostre objectiu és que la gent s´ho passi bé veient-nos, que pugui riure i evadir-se dels seus problemes durant l'instant que passem pel davant dels seus ulls. I crec que ho aconseguim. Aquest és el nostre 1er premi del Carnaval.

Però aquí no acaba el nostre carnaval. Dimarts de Carnaval ens hi posem ben d´hora amb el repartiment d´esqueles, on la mascarada del dol fa un recorregut per Tarragona donant la trista notícia de la mort del Carnestoltes, i convidant la gent a la seva vetlla a les cinc de la tarda al vestíbul del Teatre Metropol, on li podran donar l´últim adéu, davant de les seves ploraneres i personatges peculiars, per després acompanyar-lo al seu infernal final.

Portem 29 anys donant guerra, deixant enrere molts records i persones que han fet gran la Colla, i entre d´altres gestes, els dos primers premis que ens van donar dos regnats Imperatorials.

L´any vinent celebrarem 30 anys, i la liarem sonada!

Visca el Carnaval de Tarragona!


Héctor de la Salud
Héctor de la SaludDirector Artístic Colla La Bóta
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar