loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Un passeig pel Mobile World Congress

Micky Belmonte Opinió dilluns, 03 de març de 2014

Un cop superada la resaca Carnavalera i la reposició de les meves cames després de 3 dies intensos al Mobile World Congress (MWC), em trobo amb el 100% de les meves facultats recuperades per fer-vos cinc cèntims del que va donar de si la meva visita.

Credencial MWC 2014

Entrada MWC2014

Entrada MWC2014

Firefox

Firefox OS

Gionee

Xperia Z2 i SmartBand

Ford

Ford

Samsung Gear 2

Samsung Gear Fit

Huawei

Lg Flex

Samsung Developer Conference

Tizen

Samsung departament de premsa

Fent un breu resum i sense estendrem molt, podria dir que l'edició d’enguany del MWC m'ha resultat un pèl estranya pel que fa a novetats, ja que si cada any totes les companyies es 'barallaven' per treure el mòbil més potent del mercat, sembla ser que enguany han donat una treva a la potència i han obert el camí als productes anomenats Wearables (vestibles) i es que, les principals companyies del mercat mòbil s'han proposat fer-nos suar la cansalada (després de la quaresma) enregistrant la nostra vida mitjançant els seus rellotges i polseres dotades de sensors cardíacs.

Per tal de fer un resum més estructurat, i per anar més al gra exposaré en tres grups (smartphones, wearables i altres) les principals novetats presentades.

Smartphones

Enguany l'S5 de Samsung va eclipsar totes les mirades del MWC14, ja que just al costat del cartell de Benvinguda al Congress s'alçava una gegant banderola amb la fotografia del mateix, mostrant-nos els seus nous acabats de la carcassa microperforada, sensor d’empremtes digitals, sensor de pulsacions i la seva capacitat submergible. Però si Samsung inundava el Congrés de fotografies, Sony pujava l'aposta del merchandising fletant helicòpters i passejant als periodistes tot mostrant-los les bondats del seu nou Z2 que incorpora: una càmera amb capacitat de filmació en 4K i uns acabats exquisits de vidre i alumini.

Però no varen ser únicament aquestes dues companyies qui van presentar productes mòbils, la finlandesa Nokia va donar un salt discret però important presentant la família X, tres smartphones dotats amb la tecnologia Android i de preus assequibles que donarà molt de que parlar, i la coreana LG que va inundar el seu estand del LG Flex el primer telèfon amb pantalla corba i capaç d’auto-regenerar les rallades.

Ja per últim també voldria fer esment de tres companyies que mica en mica s’estan obrint pas a les nostres fronteres com són: Huawei que va presentar l'Ascend G6, ZTE que ens va mostrar el seu poderós Gran Memo II i per últim Gionee, que va presentar l'Elife S5.5 el terminal més prim del moment.

Més info: Samsung S5, Sony Xperia Z2, Nokia X, LG G Flex, Huawei Ascend G6, ZTE, Gionee

Wearables

Sense dubte han estat els productes estrelles del MWC 2014, Samsung va presentar la segona versió del seu nou smartwach (rellotge intel.ligent) Samsung Gear 2, a diferencia del primer aquest incorpora tots els seus sensors i càmera al cos del rellotge, fent-lo més estilitzat i portable, aquest podrem trobar-lo en dos versions: la versió Gear Neo, que no disposarà de càmera ni de micròfon i la versió Gear, que pel contrari si que durà aquests dos elements. Per d'altra banda Samsung també va presentar la polsera Gear Fit, una polsera de pantalla corba, tàctil i molt lleugera que ens permetrà monitoritzar la nostra activitat personal: podòmetre, ritme cardíac i activitat de la son. Ambdós gadgets tant el Gear com la Fit, seran compatibles únicament amb una vintena de terminals de la marca Samsung i aquests vindran programats amb el sistema operatiu Tizen, propietat de Samsung.

Seguint amb aquesta moda de productes vestibles, Sony ens va mostrar la seva polsera SmartBand, aquesta no incorpora cap pantalla però no la deix indiferent; amb un cos de silicona, l'SmartBand monitoritzarà tota la nostra activitat: pases realitzades, hores de son, calories gastades i a més a més mitjançant l'aplicacio LifeLog, podrem tenir un resum de les alertes rebudes al telèfon en el que esta emparellat. També en permet; rebre les alertes de diverses aplicacions, utilitzar-la com a comandament a distància i com el seu element principal es podrà extreure de la polsera el podrem aplicar a diferents accessoris.

I per últim i no menys important l'empresa Huawei també va presentar una polsera, la TalkBand B1, així com l'SmartBand de Sony aquesta també presenta un cos de silicona i la seva unitat principal es pot extreure de la polsera. Aquesta permetrà rebre les notificacions del telèfon amb el que està emparellat i a més a més dur incorporada la tecnologia NFC. I com no, aquesta també incorpora diferents sensors per tal de enregistrar la nostra activitat personal: podómetre, calories, hores de son i alarma intel.ligent.

Més info: Samsung Gear Fit, Samsung Gear 2, Sony SamartBand, Huawei TalkBand B1

Altres

Enguany no tot han estat mòbils, també he pogut observar com les grans companyies de mòbils, han començat a obrir pas amb els seus propis sistemes operatius. Si l'any passat l'empresa Firefox iniciava la seva etapa dins dels sistemes operatius per a smartphones amb un estant modest, enguany ho feia amb un que duplicava en metres la seva area i a més ens mostrava un seguit de telefons amb el seu sistema operatiu de forma nativa. El mateix feia Samsung amb Tizen, on ha part de presentar els seus nous gadgets amb aquest sistema, va dedicar un estant al seu propi sistema operatiu. Per últim també voldria fer esment del sistema Asha, propietat de Nokia, on va un pas més per endavant ja que des de l'any passat ja té diversos terminals amb el seu propi sistema operatiu.

Com a altre curiositat, enguany diverses companyies de l’àrea de l’automoció estaven presents al congres, eren molts els estants en els que es podien veure cotxes dotats d'ordinadors basats amb sistemes operatius mòbils. Un dels estands que em va resultat curiós va ser el de Ford, en ell s’esposava un cotxe dotat amb diverses càmeres capaces de seguir les línies de la carreters, fer la lectura de la distància entre els vehicles del davant i frenar en cas de que un vianant creués pel seu davant, es a dir el cotxe del futur on no caldrà ser comandant per cap conductor. I per conductor, el que està buscant l'empresa HTC, després de que una persona anònima ajudes al seu CEO Peter Chou a arribar a temps a la seva conferencia, duent-lo en moto des de l'hotel on s'allotjava i que no va voler acceptar la propina que li va oferir.

Més info: Firefox OS, Tizen, Nokia Asha, Blog HTC busca motorista


Micky Belmonte
Micky BelmonteTècnic informàtic i desenvolupador d'aplicacions
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar