loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Reflexions sobre el comerç local de TGN

Saül Garreta Opinió dimecres, 12 de març de 2014

Ara que s'acosta el periode electoral escoltarem a molts alcaldables defensar els botiguers de tota la vida però és vox populi que hi ha malestar entre el comerciants de les nostres ciutats. Es queixen molt de la proliferació de les grans superfícies i de l'obsessió per aconseguir la implantaciò en el seu municipi de grans marques com IKEA, Corte Inglés , Leroys, Decathlons i altres.... En els darrers anys han anat sortint com a bolets, com a totems competint entre sí i que indiquen el nivell de progrés d'una ciutat.

També ens queixem molt de la desproporcionada invasió de comerços paquistanís i xinesos d'oferta uniforme i horaris intempestuosos. En els darrers anys s'han implantat on abans hi havia hagut comerç de proximitat.

Però, què hem de fer?? Dinamitzar el comerç local, de proximitat i de qualitat no és gens fàcil. És un tema molt complexe. Una possible solució la tenim en els consumidors que som els qui escollim a on comprar però és complicat en moments de crisi convèncer algú que no prioritzi la seva butxaca en les seves compres.

Fa temps que vaig proposar a un amic meu polític , en pau Pau Ricomà una idea de cooperativitar comerços amb avals públics o de cooperatives com www.sostrecivic.org i posant com a condició als avals una serie de clàusules que assegurin el desenvolupament local.

Crec que la idea és bona però com quasi tot el que val la pena en la vida, difícil de portar-la a terme .


Saül Garreta
Saül GarretaArquitecte i emprenedor. www.reviuresolanell.com
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar