loader
menu

Carta oberta a la sra. Loli Carrillo, propietària del bar restaurant Eric II

Alba Medina Opinió divendres, 07 de març de 2014

Benvolguda senyora Loli Carrillo, avui m’he assabentat per la premsa que és vostè la propietària d’un bar restaurant al polígon Riu Clar de la nostra ciutat on les cambreres serveixen amb llenceria.

Li he de confessar que en el primer moment pensava que es tractava d’una broma, una broma de mal gust tenint en compte que demà mateix se celebra el dia internacional de la dona. Però no, no només no es tracta d’una broma sinó que sembla ser que el seu negoci va molt bé d’ençà que se li va acudir la “brillant” idea de fer anar les seves empleades lleugeretes de roba servint cafès i plats combinats davant l’atenta mirada d’uns homes que, a priori, semblaria que no haguessin vist una dona en calces i sostens en la seva vida.

No sóc ningú per jutjar-la, només faltaria, però sí que he de dir que com a dona m’indigna, i molt, que amb l’excusa de la crisi tot s’hi valgui. M’indigna que vostè, una dona, hagi decidit prendre aquesta iniciativa perquè sap que, malauradament, aquestes coses venen. M’indigna que no se li hagi acudit una altra opció per salvar el seu negoci que continuar amb la història de sempre, és a dir, utilitzar les seves empleades com a mercaderia per tal d’omplir el seu calaix.

M’indigna que les seves empleades, probablement per necessitat, hagin accedit a treballar en aquestes condicions tirant per terra la feina de tantes i tantes dones que han lluitat, fins i tot han mort, per defensar els drets de totes nosaltres. M’indigna que potser aquestes noies ni tan sols s’ho hagin plantejat, tot i que espero equivocar-me.

M’indigna que hi hagi homes que li segueixin el joc encara que només sigui per riure-li la gràcia o fer comentaris simpàtics amb els seus amics o companys de feina. M’indigna també pensar que a sobre li estem fent publicitat gratuïta!

I, sobretot, m’indigna profundament haver de reconèixer que continuem necessitant un dia internacional de la dona, treballadora o no, perquè ja sabem que quan celebrem un dia per algun motiu concret és perquè no hem aconseguit la normalitat que es buscava i, per tant, ho podem considerar com un fracàs de tots i totes.

Gràcies, doncs, per ajudar que això sigui així. Gràcies per res, senyora Carrillo.


Alba Medina
Alba MedinaAntropòloga social i cultural
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar