loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Calia anar a Madrid?

Helena Solé Opinió dijous, 10 d'abril de 2014

Dimecres hi va haver un desembarcament de catalans a Madrid. 3 diputats van anar al Congrés a demanar, en nom del Parlament, que l'estat transfereixi a la Generalitat les competències per poder fer la consulta. I darrere seu, representants del Govern, bona part dels diputats del Parlament, entitats sobiranistes i molts periodistes que segueixen la informació política. Tot plegat per rebre un cop de porta als morros. Tot i que quan el cop de l'esperes fa menys mal.

Van ser pràcticament set hores de debat on tot estava dit. Sabem què pensen uns i què els altres. Que per a uns és democràcia, és justícia i per als altres, el que mana són les lleis i la sobirania és de tots els ciutadans de l'estat i no d'uns pocs. Ens esperàvem alguna cosa més, suposo que perquè feia dies que s'especulava sobre una contraoferta de Mariano Rajoy que no va arribar.

Perquè a Madrid ja estan de precampanya per les europees i l'anticatalanisme i les posicions extremes donen més vots que la negociació, encara que Alfredo Pérez Rubalcaba no ho tingui clar.

Els 3 diputats i amb ells tota l'expedició catalana va tornar per tant, amb les mans buides, com era previsible, i a més, esgotats perquè l'endemà tocava ple al Parlament. Però hi havien d'anar. Per allò de que en política els gestos són importants. Perquè el que importa és el relat i sigui cert o no, a Catalunya li convé que sembli, a nivell internacional, que els que no volen negociar són "ells". Però sobretot perquè cal mantenir la moral alta.

Perquè d'aquí al 9 de novembre falten mesos i cal mantenir el "soufflé". I això implica mantenir el xoc, i que l'adversari cada vegada sembli més dolent. Nomes una dada: el canal 324 va aconseguir el seu record històric de quota de pantalla (un debat de 7 hores on ja estava tot dit!) i a twitter van triomfar etiquetes com #queremosvotar, #3demòcratesaMadrid i la cita de Rajoy #RobinsonCrusoe.


Helena Solé
Helena SoléPeriodista
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar