loader
menu

OPINIÓ

L'autèntic regidor de barri

Sergi Casado Opinió dimecres, 16 de gener de 2013

La dimissió d'Antonio Rodríguez ha provocat un terratrèmol polític a l'Ajuntament de Tarragona. No només pel presumpte delicte que se l'imputa, sinó en saber que el regidor assenyalat era qui era, un dels edils que fins ara projectava més confiança i bona sintonia. En espera que la investigació oberta per la Policia avanci, s'aclareixin els fets i es determini si ha afavorit la immigració il·legal a través d'un negoci familiar, s'ha de respectar la pressumpció d'innocència d'Antonio Rodríguez.

Proximitat i atenció personalitzada, quasi al minut, podrien ser dos dels molts adjectius que serveixen per qualificar la tasca que ha dut a terme per l'Antonio no només durant aquesta última etapa, sinó sobretot en els primers quatre anys del primer govern de Ballesteros. El rostre amable, la simpatia i la cara visible de la brigada d'intervenció ràpida, l'obsessió quasi malaltissa de Rodríguez; unes actuacions que van marcar bona part del govern del PSC des de 2007 fins 2011.

Responia perfectament al perfil de regidor de barri perquè es coneix Sant Pere i Sant Pau com si hi hagués nascut. Era fàcil trobar-te'l pel carrer, de vegades, sense fer res, només passejant, o comprant, o solucionant dubtes de manera exprés a qualsevol persona que l'aturés. En això, sí que és ben diferent a molts altres edils amb barris assignats, però que, amb prou feines, s'hi deixen veure.

A les últimes eleccions municipals, l'Antonio anava com a número 13 en la llista del PSC, i a darrera hora, els socialistes van perdre el tretzè regidor, que va anar a parar a mans del PP. Més enllà de la pena per no poder revalidar la majoria absoluta, molts socialistes també van lamentar els resultats perquè l'Antonio havia quedat fora.

Insistim. Esperem que la justícia faci el seu camí. De moment, el regidor ha presentat la dimissió, i almenys és un gest que, en certa manera, l'honora. Arreu de l'Estat i del país circulen encara polítics imputats en casos més greus, però que prefereixen aferrar-se a la poltrona.


Sergi Casado
Sergi CasadoPeriodista i director de CIRCDETARRAGONA.COM
circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar