loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Alcaldables i twitter

Albert Ruiz Opinió dijous, 19 de març de 2015

Imagina't que parles amb una persona, es gira d’esquenes, només parla ell, t’ensenya les seves fotos d’on i amb qui ha estat, et comenta constantment que bé parlen d’ell altres i no et respon al que li preguntes. Què en pensaries?

Qualsevol persona amb mínims coneixements sobre comunicació és conscient que el missatge entre un emissor i un receptor precisa d’un canal per on transmetre el missatge i també que la comunicació va molt més enllà de les paraules d’un missatge. Twitter s’ha convertit els últims anys en un dels canals més interessants per transmetre missatges i, com no, aquells que aspiren a convèncer a la ciutadania de que els voti per governar-los s’han incorporat. Els alcaldables de Tarragona no en són una excepció. Però, en fan un bon ús?

Doncs no. Els nostres alcaldables no en saben, o no volen, aprofitar les possibilitats d’una interacció directa, ràpida i pública amb els tarragonins. I el que és pitjor, en alguns casos ja no és que faci pena, si no és que fa vergonya aliena.

Els nostres alcaldables confonen un canal de comunicació bidireccional com si fos un canal unidireccional o només importa el que ells volen expressar. En el seus timeline (el missatges que han emès) la nteracció, el debat, l’intercanvi d’idees brilla per la seva absència.

Molts dels seus missatges són per mostrar fotos que han menjat calçots aquí, salsitxes allà, un pastís i ben aviat vindran les gambes de Tarragona. De vegades comenten que han anat a algun lloc on no se’ls deu veure en 4 anys, o que han plantat la seva carpa a qualsevol lloc.

I el que no pot faltar, com no, és que han anat a veure el Nàstic! Enlloc de comunicar propostes serioses sembla que pensin que els que els seguim som nens, incapaços d’entendre les seves coses de grans (és a dir, de política).

La llista continua: links trencats, retweets d’altres persones enlloc de missatges propis, et segueixen però no interactuen mai amb tu, bloquejen perfils divulgatius com @Municipals15TGN , t’ignoren o cometen errors més greus que fins i tot fan sentir vergonya aliena.

Tot això revela que cap d’ells, i hem de suposar que ningú del seu equip entén Twitter, i no és d’estranyar que no hi hagi cap alcaldable a la llista de les persones més influents a les xarxes socials de Tarragona.

Per primera vegada a la història els nostres representants tenen un mitjà per comunicar-se de forma ràpida i directa amb els ciutadans i la desaprofiten. Hom podria pensar que no estan interessats en el que pensem, que no entenen com ha canviat i canviarà el món, que no tenen dins del seu equip cap persona que domini el mitjà i els pugui assessorar, que són antics, o encara pitjor, que són covards i tenen por dels ciutadans.

La surrealista situació de l’inici de l’article són els nostres alcaldables a Twitter, i el més delirant de tot és que després de tractar-te així, et demanen que els votis. Senyors alcaldables, si no entenen un canal de comunicació, aprenguin a fer-ho o no el facin servir. És tan ridícul com si li parlen a un llibre i esperin que els contesti.


Albert Ruiz
Albert RuizEducador social
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar