loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Fer l'amor

Joan Mellado Opinió diumenge, 27 de gener de 2013

Mentre els polítics s'esbatussen per decidir el nom de la nostra universitat com si fos un nen al que ni eduques ni li dones de menjar però que passeges amb orgull per la rambla europea els diumenges al matí, a Tarragona de vegades es programen concerts interessants. Recitals de músics coneguts, reconeguts (òbviament, aquí no) i bons a la vegada, perquè una cosa no va renyida amb l'altre.
“De Bosc”, primer concert de la gira d'un dels discos més satisfactoris de l'any a Catalunya. Al 95% de la població tarragonina l'importa menys que les lletres de Sigur Ros. Del 5% restant, el 4%, malauradament, no es poden permetre l'entrada. I això que no era precisament cara.

Un concert on la primera frase és “any rere any, m'he dedicat a aplanar el terreny”, amb el plany plaent que et fa sentir identificat, mai pot desembocar en un mala vesprada musical. Cançons com a figures de fang sense acabades de fer, que cada oient se l'acaba d'emmotllar per fer-la única. “2010” i “De Bosc”, els dos discos que @Pau Vallvé ha publicat sota el seu nom. Dos treballs que cobreixen la mínima carència afectiva que puguin crear amb la llibertat i l'honestedat de la manufactura de les seves cançons.

Pel directe, un tros de banda. Destacant la personalitat de Nico Roig a la guitarra solista i la sobrietat de Miquel Sospedra al baix. I si no, que li preguntin a Mazoni.

Pau Vallvé prescindeix d'impostacions sobre l'escenari, però una cosa ha canviat respecte a l'anterior gira. Ara fa l'amor amb la seva música en públic. En el concert de divendres a l'Auditori de Caixa Tarragona, l'artista formava part de la seva música. Ja havia avisat que abandonava la cadira, però no de que es deixaria emportar com si estigués davant el mirall.

Va ser un concert a càpsules, motivades principalment per les excessivament llargues aturades entre algunes peces. A canvi, però, cada acte de la nit va abrigar el públic amb una atmosfera colpidora, d'aquelles que et fan sentir insaciable, de les que et fan buscar la continuïtat a casa escoltant el disc just després del concert.

A part del seu nou ventall, el músic barceloní va exhibir el seu talent per dignificar la cultura de la versió. A la ja coneguda i gravada “All is full of love” de la encara no sé sí cansina o mística Björk, s'hi va afegir la exhuberant “True love will find you in the end”, demostrant que una versió no ha de convertir-se sempre en una reducció minimalista de l'original.

Un concert que, a part dels “uuuuu” i “aaaaaa” melòdics tan característics de Vallvé, va deixar joies inesperades en forma de frases amb les que et ve de gust acabar una nit:

'Des que et conec és com si fos estiu'.

PAU VALLVÉ - Cargol


Joan Mellado
Joan MelladoMaquillador de paraules
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar