loader
menu

Nàstic. Aromes d'ascens

Marc Monforte Opinió dilluns, 13 de juliol de 2015

“Intenso color rojo picota oscuro. Muy cubierto, limpio y brillante. Abundante lágrima densa y glicérica. Complejo y potente abanico aromático. Se expresa de forma muy intensa con notas minerales (del suelo de pizarra), notas florales, torrefactos, chocolate y toques especiados. Puntas de aceituna negra.

Aromas que se sueltan de forma muy elegante. Entrada amplia y con fuerza. De paso sabroso, sedoso y fino. La fruta se expresa de forma licorosa y fina acompañada de notas cremosas. Muy bien equilibrado, con una acidez viva que le da frescura. Final muy largo y persistente. "Finca Dofí – Denominació d’Origen Priorat – Bodega Álvaro Palacios”

He de dir que només soc bevedor ocasional de vins i no soc entès sobre el tema, però des de que vaig descobrir els vins d’Álvaro Palacios, tinc devoció per ells, és una pena que la meva butxaca no estigui a la mateixa alçada que la seva gran qualitat.

A sobre, podeu veure la nota de cata, que podeu trobar a la xarxa, del magnífic vi amb que vaig regar el meu cos per celebrar el merescut ascens del Nàstic, un Finca Dofí 2012. Llegint-la i bevent-lo, no vaig poder evitar fer un paral·lelisme amb el meu estimat Nàstic.

Grana intens. Brillant. Amb llàgrima densa, vessada tant en l’alegria com en la tristor. Equip complex i amb molts matisos de joc. Historia eterna. Jugadors de tots els estils, tècnics, forts defensivament, ràpids, bons estrategs i amb pinzellades d’enorme qualitat i compromís. Aromes d’ascens. Afició amplia, invencible, incansable. Joc fi, exquisit i a la vegada efectiu. Embriagant. Un plaer per als sentits. Tot acompanyat per una magnífica direcció tècnica i directiva.

Així és el meu Nàstic, com un Finca Dofí 2012, un magnífic vi, que dirigit magistralment intentarà arribar a convertir-se algun dia en un vi de primera, en una de les joies de l’enologia, l’Ermita. Tenim uns ceps d’història centenària, la història del Nàstic és molt rica.

La garnatxa i el samsó de gran qualitat, jugadors exquisits i compromesos que donen el millor de sí. Les condicions ambientals idònies, una afició que sempre s’entrega en els moments difícils. Unes barriques de roure que deixen el seu característic sabor, un equip de tècnics magnífic. Una bodega de renom que fa les coses bé, un equip directiu compromès i honest.

Estic segur que Álvaro Palacios, quan va venir per primer cop al Priorat, somiava en produir un dels millors vins del món i ho va aconseguir amb l’Ermita. Jo somio en poder tastar algun dia l’Ermita i en un Nàstic de Primera. No sé si algun dia tindré la sort de gaudir de l’Ermita, però estic convençut que aviat gaudiré d’un Nàstic de Primera, sé que estic molt a prop, noto aromes d’ascens.

“Un somni que somies sol, és només un somni. Un somni que somies amb algú, és una realitat” (John Lennon)


Marc Monforte
Marc MonforteSoci del nàstic i creador del blog boigpelnastic.wordpress.com
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar