loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Els Jocs del Mediterrani, una oportunitat per a la diplomàcia esportiva de la ciutat

Marta Domènech Opinió dijous, 27 d'agost de 2015

Els gran events esportius s'estructuren en diferents parts que podríem resumir a grans trets en les següents: fase organitzativa (proposta, designació, preparació, producció, dotació pressupostària ...), l'event tal i com l'entenem (competicions, actes socials i culturals, cerimònies, activitats protocol.làries, gestió logística, recollida de dades ...) i l'evaluació post-event.

Un event, en si mateix, no es una finalitat sinó una forma d'aconseguir altres coses i també ho podem aplicar al món dels events esportius. L'esport és un dels pocs factors que contribueixen a augmentar el sentiment de pertinença i orgull col.lectiu. També a un país i/o ciutat. L'esport és un instrument per ajudar a incrementar el sentiment de pertinença de la ciutadania o millorar les relacions político any econòmiques entre països o ciutats.

Els Jocs del Mediterrani 2017 es troben actualment en la fase organitzativa i, com ja s'ha parlat àmpliament en les darreres setmanes, la dotació pressupostaria de l'event no està resolta. Hi ha grups polítics que s'han mostrat preocupats per la situació i fins i tot, en algun cas, hi ha qui s'hi oposa obertament. No em toca fer valoracions polítiques però si que m'agradaria explicar perquè crec que són importants per a la ciutat de Tarragona. La situació econòmica potser no és la millor però aquestes mancances es poden suplir amb treball i imaginació.

Uns jocs esportius impliquen la difusió de valors importants a la nostra societat. Valors socials, pel què comporten d'integració i igualtat, valors personals, com la superació, esforç o humilitat, i d'altres culturals. Però no oblidem tampoc el valor econòmic que suposen (drets de TV, màrqueting, acords amb marques comercials ...).

El concepte de "diplomàcia esportiva" és poc conegut però cal que els responsables polítics i tècnics de l'organització dels Jocs del Mediterrani el posin en pràctica a Tarragona. Han de fer que aquesta diplomàcia esportiva contribueixi a la millor percepció que tingui la ciutadania de la seva ciutat i alhora, utilitzar l'esport com a acció internacional de la ciutat. L'esport, com a objecte de l'acció diplomàtica, ens ajudarà per a crear una imatge de la ciutat, promocionar-la, fer-la protagonista dels canals d'informació general.


Marta Domènech
Marta DomènechConsultora de protocol i relacions institucionals
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar