loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

El glaçó protector

Josep Maria Orellana Opinió dijous, 31 de gener de 2013

Avui us presentaré un petit enginy, un nou tipus de glaçó. Fins ara havíem vist glaçons amb diferents formes (cares, dents, legos, flors, peixos, etc.) i també glaçons un xic més curiosos com els de diferents sabors (de caldo, cafè, llimonada, etc). Res gaire sorprenent.

Una secció on ciència, curiositats i novetats tecnològiques sumaran esforços per entretenir i aprendre. Al llarg de l’any aniré presentant diferents descobriments o enginys que de ben segur no us deixaran indiferents. Després, si ho expliqueu en una trobada d’amics o a la vostra parella, penseu en aquesta secció!!!! ;-)

Però ara arribarà el glaçó “control d’alcoholèmia”. Un científic de l’Institut Tecnològic de Massachutes (MIT) ha desenvolupat un glaçó, que apart de refredar, ens avisarà a partir de quan hauries de deixar de beure.

L’estudiant Dhairya Dand, després d’una nit de festa, sumat a una ingesta d’alcohol desmesurada que va acabar en un hospital, es va posar mans a la feina.

Els glaçons estan formats per una gelatina comestible que refreda la beguda i en el seu interior porta un dispositiu electrònic a prova de filtracions. Cada glaçó conté un LED, un acceleròmetre, un receptor d’infrarroig i una bateria. El dispositiu és capaç de calcular el número de xarrups i conjuntament amb un cronòmetre fa un càlcul estimat de l’alcohol ingerit. Tot plegat fa que canviï de color el LED que incorpora, de verd passa a taronja i finalment a vermell depenent de la quantitat d’alcohol ingerida.

Però això no s’acaba aquí!!! Si la persona no fa cas de l’avís i segueix bebent tot i el color vermell indicatiu del LED, el glaçó envia un missatge de text a una persona prèviament registrada perquè adverteixi al bebedor.

Espero que arribi el vostre amic abans de que us podeu empassar tot el dispositiu!!!!

Us deixo el vídeo on el Dhairya Dand us explica la seva pròpia història del glaçó.


Josep Maria Orellana
Josep Maria OrellanaInvestigador, emprenedor i comunicador científic
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar