loader
menu

Primer t'ignoren i després se'n riuen. I ara què?

Mar Cirera Opinió dimecres, 20 de setembre de 2017

No tinc por. No tinc por d’un clavell, no tinc por d’una urna, no tinc por d’una papereta, no tinc por d’un cartell, no tinc por d’una impressora, ni tinc por de cantar. No tinc por de la il·lusió. Tampoc tinc por d’escoltar, ni del diàleg.

M’agradaria que ningú tingués por de fer la seva feina i que cadascú la fes amb tota l’excel·lència possible: els periodistes, periodisme; els polítics, política i que la policia es dediqués a garantir la seguretat. Per cert, m’ha sorprès la capacitat logística i resolutiva dels cossos i forces de seguretat de l’estat espanyol. Han demostrat una eficàcia excel·lent a l’hora d’intervenir les institucions, els mitjans de comunicació, pàgines web, etc i m’obren una llum d’esperança per creure en un sistema capaç de combatre la corrupció, el terrorisme i les autèntiques lacres de la nostra societat.

La llista de despropòsits que estem vivint aquests dies superen la capacitat neuronal per processar-los. Els fets s’acceleren per sobre les nostres possibilitats i el ritme de les intervencions, detencions i citacions són de tal envergadura que no tenim temps per pensar quines conseqüències poden tenir, no només a curt termini, sinó a llarg termini per la democràcia i el nostre estat de dret.

Bona part de la ciutadania de Catalunya surt als carrers i es concentra per demanar el dret a decidir, com si fos alguna cosa que s’hagués de demanar. Per l’altra costat celebren amb aplaudiments que han requisat cartells i paperetes.

Arribats fins aquí, el focus va més enllà de si un està a favor o no de la independència de Catalunya. Ara la qüestió ja és una altra: si s’està a favor o no de la democràcia i de l’autonomia de Catalunya. Primer ens van ignorar, després se’n van riure, i ara què?

El govern català i l’espanyol només coincideixen en una idea: “No ho aconseguiran, no passaran” i no veig la manera en què els dos alhora aconsegueixin complir amb la seva promesa. La contradicció és profunda.

A casa nostra, a Tarragona

Aquests dies vivim la festa major de Santa Tecla i mentre esperem que baixi la cercavila petita comentem amb amics i familiars l’última hora del país i també la situació política de Tarragona. L’alcalde Josep Fèlix Ballesteros no només ha reiterat que no cedirà cap espai municipal per anar a votar, si no que mesos enrere el ple va aprovar una moció en contra. Per cert, també han suspès el ple municipal que estava previst per aquest divendres 28 de setembre, en el que s’hauria debatut diverses mocions relatives a la repressió judicial per part del govern de l’estat, i en conseqüència, dels preparatius per al referèndum.


Mar Cirera
Mar CireraPeriodista
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar