loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

República: el mandat del poble

Jordi Fortuny Opinió divendres, 13 d'octubre de 2017

El president de la Generalitat de Catalunya, el govern i representants del poble han constituït la República catalana com a Estat independent i sobirà, de dret, democràtic i social, perquè així ho ha manat el poble. Aquest és el pas i la determinació inequívoca per esdevenir realitat efectiva, realitat d’allò que ha manat el poble.

Malgrat tots els intents, i com més intents encara més, de desvirtuar la validesa del l’1-O, la validesa del referèndum d’autodeterminació i malgrat tots els intents de no acceptar el resultat clar, evident, legítim, encara més i més, fa que el mandat del poble de Catalunya sigui rotund i d’obligat compliment.

És precisament la combinació d’una molt bona participació al referèndum, participació comparable amb altres processos electorals i referendaris, i la barroera repressió de la rància dreta espanyola, la repressió del govern d’un estat en contra, el que ha fet vàlid, cert i obligatori el mandat del poble. És a partir d’aquestes evidències quan queda ben explicitat el mandat del poble, quan el mandat impera.

Ho sap Europa, ho sap el món, saben el que ha manat el poble de Catalunya. Ho sap el PSOE, el PP i els C’s. Malgrat s’escudin dins d’una estratègia de legalismes, de consideracions jurídiques i d’homologacions, saben que el veritable mandat democràtic va sorgir indiscutiblement el diumenge 1 d’octubre, superant totes les estratègies d’uns partits que, tot preveient que perdrien, van renunciar a participar en el joc democràtic. Partits que van intentar enganyar els partidaris legítims del no. Partits que no fan altra cosa que mantenella e no enmendalla, perquè no saben com dir que han intentat enganyar, quan ens volien fer creure que pertanyíem al segle XIX i que no podíem opinar sobre determinades coses.

Caldrà fer-ho entendre i desemmascarar a tots aquells que intenten invalidar-lo. Ho sabem, ho saben, saben que el referèndum és legítim, és vàlid, és cert. El referèndum no és un muntatge. No hi ha res de muntatge quan més de 2 milions de persones van a votar, i encara més quan, fins i tot et jugaves el físic. A més repressió, més validesa, més legitimitat, més certesa.

Quan l’única resposta d’un estat és organitzar casernes policials i militars, casernes flotants als ports de Barcelona i Tarragona, quan no es vol entrar en el joc democràtic de confrontar parers i raons pel sí o pel no, quan el missatge és la repressió, es legitima encara més el mandat del poble, el veredicte inequívoc.

Tot plegat, i malauradament, vet aquí la resposta d’un estat que encara no ha actualitzat el manual d’en Baldomero Espartero del 1842, un manual que deia que pel bé d’Espanya calia bombardejar almenys cada 50 anys Barcelona. Error de càlcul d’un gobierno que encara no ha revisat les formes decimonòniques de fer. Error de càlcul quan existeix Twitter, Facebook, i els smartphones, a l’hora de tractar amb Catalunya.

Catalunya esdevé estat, esdevé república, celebrem-ho i preparem-nos per gaudir-la, per construir-la, per estimar-la, per preservar-la i per defensar-la. Ens ho hem manat com a poble.


Jordi Fortuny
Jordi FortunyRegidor d'ERC a TGN
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar