loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Ballesteros, fidelíssim al PP

Jordi Bertran Opinió dimarts, 24 d'octubre de 2017

Santa Coloma de Gramanet és una localitat construïda amb la immigració d'altres pobles de l'Estat. Hi tinc família i n'he seguit l'evolució des de les acaballes del franquisme. Que la seva alcaldessa socialista, Núria Parlon, s'hagi manifestat contra el suport del PSC-PSOE a la intervenció de l'autogovern català amb l'article 155 es un brillant exemple de la força, la independència i l'autonomia que han de representar les màximes autoritats municipals envers els seus propis partits.

El clam d'alcaldes socialistes de ciutats amb un estrat social marcadament obrer i amb un alt voltatge d'immigració d'altres pobles d'Espanya contra l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola ha deixat en evidència l'enamorament entre l'alcalde de Tarragona Josep F. Ballesteros i la política dretana del PP.

Igual que ella, ciutats amb alt percentatge d'immigració com Terrassa, Granollers i Castellar del Vallès, i d'altres municipis com Esparreguera, tots amb alcaldes socialistes, han signat contra el 155 que impulsa el PP, amb la cleca cínica de Ciudadanos. Són alcaldesses i alcaldes que han deixat encara més en evidència a Josep F. Ballesteros a Tarragona.

A l'esquerra, el Tinent d'Alcalde i líder del PP a l'Ajuntament de TGN, José Luis Martín; i al seu costat, l'alcalde Balleseros. Foto: circdetarragona.com

Amagat durant els gravíssims atacs de la Policía Nacional contra les tarragonines i tarragonins, permetent que certs efectius de la Guàrdia Urbana cooperessin en la logística de la repressió o abstenint-se de condemnar l’empresonament dels presidents d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, l'Alcalde de Tarragona va perdre els papers. Cada cop que ha parlat sobre la situació que travessa Catalunya ha ampliat la distància entre el carrer i el despatx oficial. La darrera aquest dimarts.

Una primera causa és fruit de la funcionarització que ell n'ha fet de la seva carrera política. Si des de 1983 estàs al consistori municipal, el biaix de la realitat pot ser preocupant i el vertigen de reincorporar-te a la vida planera del carrer deu d'atemorir-lo. Una segona causa respon a la tàctica d'erigir-se en el capdavanter de l'opció unionista a Tarragona. L'aparell del PSOE a la ciutat vol alimentar el graner de vots que consideren que tenen als barris de ponent. Prefereixen avantposar aquesta opció legítima a la dignitat de Catalunya.

Però el recent nou manifest dels alcaldes socialistes incorpora un indicador clau: prové de municipis amb un ampli estrat obrer. Per tant, denota que l'aplicació del 155 no sols respon contra l'independentisme sinó que amaga un autoritarisme hereu del règim dictatorial i enquistat en l'aparell de l'estat, l'alt funcionariat, la magistratura, la policia militar que representa la Guàrdia Civil i també la Policía Nacional.

L'abisme obert entre els partits que han defensat el referèndum, els més de 700 alcaldes que hi van cooperar, els suports estatals de Podemos i bascos del PNB i Bildu, el de l'alcaldia de Barcelona i ara el d'aquestes localitats essencialment obreres i amb alcaldes socialistes dels més significats i brillants, envers al PP, Ciudadanos i l'aparell del PSOE, fa aflorar que som en un conflicte també de classes. Tarragona, amb barris eminentment obrers, no pot ser aliena a aquesta escena, més propera a Santa Coloma de Gramanet, Terrassa o Granollers que no a la de la Castella mesetària.

En aquest sentit, creiem que els dirigents veïnals tarragonins, especialment els dels barris de Ponent, poden jugar un paper clau per desemmascarar la política de dretes de Ballesteros. A diferència de les altres ciutats catalanes amb un alt voltatge obrer, Tarragona ha optat per aliniar-se amb la dreta més rància –amb aroma a l'exministre de Franco Fraga Iribarne–, i vés a saber si Ballesteros no acabarà en mans d'un partit neofalangista.

No al 155, també des de Tarragona, des dels barris de ponent als de llevant passant pel centre i per suposat per una plaça de la Font on entre tots hem de recuperar la dignitat de la ciutat i del país.


Jordi Bertran
Jordi BertranGestor cultural
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar