loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

The Catalan's bravehearts

Mireia Pasqual Opinió dimarts, 07 de novembre de 2017

Encara recordo quan tenia 20 anys i llegia l'Avui de camí a la Universitat de Barcelona sobre les trifulques polítiques del PP amb CIU. Aquell dia vaig deixar el diari dintre del metro, farta i avorrida. Han passat 2 dècades perquè tornés a comprar-ne un i aquest cop, plena d'il·lusió. La República de Catalunya ja no és un somni.

Aquí a Irlanda, on visc des de fa 12 anys, ningú parlava de les nostres mobilitzacions pacífiques en contra de l'abús d'un Estat Espanyol corrupte, autoritari i inflexible. Va ser la violència física de la Policia Nacional espanyola contra els ciutadans de Catalunya el que va fer que l'esperit català travessés fronteres. Això és un fet.

Avui em pregunten amb afecte i curiositat. Estan esgarrifats de les imatges de l'1-O. Indignats com qualsevol català. Atònits com qualsevol demòcrata. Cap irlandès parla obertament de la lluita ensangonada que els seus ancestres van entomar contra l'opressió anglesa durant segles. Encara hi ha cert dolor reminiscent del període extremadament violent dels "The troubles". La tensió quasi emocional i l'interès que mostren pel procés d'independència català està present en les converses que tenim als pubs, al supermercat o a casa.

Entenen què és voler ser lliure i poder decidir el futur d'un poble sense rebre amenaces, querelles, cops de porra o en el seu cas, deixar-te morir de fam. Quan em pregunten com ho aconseguirem, m'ho diuen amb el cap baix, amb respecte, fins i tot amb un xic de por. Els irlandesos saben què és ser el petit i l'oprimit. Jo els responc; ho aconseguirem a la catalana, és a dir, pacíficament i democràticament. Aleshores és quan obren els ulls com dient-me il·lusa; saben que al monstre no se'l pot fer raonar, farà ús de la força.

Cada dia que passa som testimoni de les barbaritats antidemocràtiques d'un estat oligàrquic que ens imposa les seves normes. Un Tribunal Constitucional plenament partidista fruit d'un règim al·lèrgic a les urnes que ja no pot amagar l'odi expressat també a través de C's i protegit per la complicitat del PSC.

L'Estat s'ho ha carregat tot, tenim presos polítics. No hi ha garanties, ho dic per allò que escoltàvem del "diàleg". Seguim com fins ara, junts i amb la ferma convicció que només sense violència podrem defensar la dignitat del poble català.


Mireia Pasqual
Mireia PasqualLlicenciada en Filosofia i resident a Irlanda
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar