loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Tarragona en via morta

Jordi Bertran Opinió dimarts, 06 de març de 2018

No és el primer cop que Ballesteros rep aquesta proposta del bypass perquè el 2009 la idea de l'enginyer Joan Miquel Carrillo va ser assumida per la plataforma Mou-te per Tarragona, de la qual el tècnic també en fou un dels promotors, i en la qual sumaria esforços l'arquitecte Climent.

L'estació ferroviària de Tarragona es queda sense la connexió amb els Euromed Barcelona-Tarragona-Castelló-València-Alacant. El “Senat” tarragoní, animat per l'arquitecte Xavier Climent, ha aconsellat a l'alcalde Ballesteros la solució del bypass, per no acabar perdent bous i esquetlles.

Els socialistes no van fer cas de l’avís que els arribava de la ciutadania. L’aleshores diputat socialista al Congrés per la circumscripció de Tarragona, el reusenc Francesc Vallès Vives, que ho era des de 2004 i continuà fins al 2015, escrivia aquestes perles el 9 d’abril de 2010 al “Diari de Tarragona” i al blog dels socialistes, on encara no les han esborrades:

Foto: circdetarragona.com

“Darrerament s’ha parlat molt del famós bypass del tren a la ciutat de Tarragona ... El Govern fa infraestructures perquè siguem més competitius econòmicament i per garantir millor la mobilitat de milers de ciutadans en els seus desplaçaments habituals i puntuals. Les coses no es fan per caprici. Ni atenent a localismes estèrils. I en l’àmbit dels ferrocarrils, menys. S’ha de ser molt curós, perquè estem parlant d’una infraestructura que no es tornarà a replantejar fins d’aquí 50 o 60 anys. La via del tren costa molt de fer. I de moure! ... Construïm i dissenyem, definint prioritats. I entre aquestes prioritats hi ha el Corredor del Mediterrani, una aposta ferma per l’arc mediterrani com a motor de creixement, que garantirà la sortida de mercaderies del Port de Tarragona i situarà el camp de Tarragona a una hora de València i a mitja de Barcelona ... El veritable bypass el van fer els tarragonins fa ara gairebé tres anys, quan es van adonar de les oportunitats perdudes durant tant temps de manca d’ambició i de projectes i van decidir fer el Pep Fèlix Ballesteros alcalde de la ciutat.”

L’article conté més perles, tan o més grosses. Eren temps en què els socialistes manaven a Madrid, a Barcelona i a Tarragona. Potser em diran que la irrupció de la dreta a Madrid i de l’independentisme a Barcelona impedí assolir el cim d’aquella planificació.

Però em sobta que ara Ballesteros abraci la mateixa proposta que el 2009 ignorava. Potser se n’ha adonat 9 anys tard del que la societat civil li avançava. O potser, preocupat per l’allau d’incapacitat que vessa els despatxos del consistori tarragoní, ha de fer algun gest.

Un gest que desviï l’atenció de la realitat de la plaça de la Font. El govern municipal el configuren els socialistes i el PP, partit que mana a Madrid. Sabem que la influència dels tarragonins del PP a Madrid és nul·la. Per això, Madrid li ha robat a la ciutat de Tarragona la connexió ferroviària directa amb el País Valencià. Ballesteros novament acatarà, com ha acatat les agressions a les tarragonines i tarragonins l’1 d’octubre amb el suport logístic de la Guàrdia Urbana de Tarragona. Als vídeos em remeto.

O com ha acatat la direcció espanyola dels Jocs Mediterranis per salvar un projecte que no deixarà cap infraestructura no esportiva a la ciutat.

Mentrestant, la incapacitat segueix impedint que la pèrdua de la línia d’Euromed vagi lligada a una cura pal·liativa amb una línia directa i amb una gamma àmplia de freqüències entre el centre de la ciutat i l’estació [Vegeu els nostres articles de 2014 http://www.circdetarragona.com/opinio/462/lestacio-de-lave-pista-olimpica-de-salt-dobstacles i 2013 http://www.circdetarragona.com/opinio/46/tarragona-capital-del-carrilet-de-la-costa ]

La carretera que va a l'estació del Camp és una "nacional", que depèn de l'Estat espanyol. El pacte PSOE-PP a l'Ajuntament tampoc no ha servit per superar el caire obsolet d'aquesta via similar a la que hi havia quan, des del seient del darrera del cotxe del meu pare, encara havia vist transitar algun carro de pagès estirat per algun mul.

Incapacitat sorneguera cap a les tarragonines i tarragonins que veuen que la Part Alta es desertitza de veïns; incapacitat mentre la catedral es desfigura per una ofensiva i lletja bastida per tapar un suposat hotel promès el 2009; incapacitat mentre la Tabacalera i el seu jardí vertical és un femer de coloms; incapacitat de manteniment que els ha portat a tancar el 2017 el Camp de Mart, el Teatre Metropol i la sala Trono de la Part Alta; incapacitat de diàleg amb els artistes de certa projecció que els recriminen la deriva cultural; incapacitat de gestionar la participació mentre censuren els actes aliens a la seva afinitat política en programes que haurien de ser integradors; incapacitat inspectora mentre els cauen les cases nobles del carrer Cavallers i les modernes de la Rambla Nova; incapacitat de sensibilitat cap al medi natural amb un projecte com la Budellera, ennuvolat per incompatibilitats de pati de col·legi.

Tarragona, amb el PSC, el PSOE i el PP, en via morta.

jbertran@tinet.cat


Jordi Bertran
Jordi BertranGestor cultural
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar