loader
menu

OPINIÓ

Recuperem la dignitat

Alvaro Sola Opinió divendres, 13 d'abril de 2018

Vivim en un país amb dues meitats confrontades on no hi ha respecte entre uns i altres. Ha arribat el moment de perdre la por i guanyar la dignitat. Aquella dignitat que es fa més gran quan ens acusen de sedició, rebel·lió o malversació. Aquella dignitat que ens fa veure que fer república és més urgent que mai.

Aquella dignitat del Parlament de Catalunya a l’hora de investir un president efectiu i que faci confiança a un programa de govern pensat per cadascun dels catalans i les catalanes pensem el que pensem. En el seu benestar i en resoldre els seus problemes. En millorar les seves infraestructures i les seves ajudes socials. En cosir sentiments d’odi que en una societat pacifica no tenen cabuda i en teixir xarxes amb apertura de ment.

Deia l’admirat Lluis Llach “ Quan preguntin a un infant : Què vols ser de gran? I aquest respongui vull ser bona persona , la societat que somiem estarà més a prop”. No ho perdem mai de vista. Molta gent, m’ha criticat, als darrers anys, per postular-me a favor de la independència de Catalunya i en contra de la unitat d’Espanya. Ho respecto les critiques però no entenc la seva existència.

Jo vull donar el bo i millor de mi pel futur del meu país. Per aquest país del qual estic enamorat. D’aquest petit país que m’enamora la seva gent, la seva historia, els seus valors i la seva cultura. D’aquest país petit que m’agraden els seus paisatges i suar pujant les seves muntanyes. D’aquest meravellós país que entre tots hem construït i seguirem construint des del respecte a l’altre.

Deia Françoise Sagan “Amar no es solamente querer, es sobre todo comprender”. Entenc que hi hagi persones que estimen el seu país però que viuen amb tristesa aquesta hora greu. Us demano, em demano, que no defallim tots plegats. Conjurem-nos tots i fem pinya tots junts per la dignitat d’un poble que mai renunciarà a ser com vol que sigui la seva gent, a la pau i a la democràcia. Posem-nos la samarreta de l’empatia i treballem, amb perseverança i respecte, pel bé comú. Pels somnis que tenim com a societat.


Alvaro Sola
Alvaro Sola
circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar